hvordan man kan gennemføre en head -to - toe vurdering af en skade

Gennemfører en head -to-toe vurdering på en såret person er en nødvendig førstehjælp skridt efter en ulykke af nogen art . Når hovedpine , forvirring , svimmelhed og kvalme og opkastning er til stede , især efter en hovedtraume , er det vigtigt , at en ledig træner , forælder eller medicinsk faglige fuldføre en førstehjælp head -to -toe vurdering til at evaluere behovet for yderligere medicinsk behandling .
1 .
afgøre, om det er sikkert at nærme den tilskadekomne . Hvis det er tilfældet , skal du kontrollere vejrtrækning , luftveje og cirkulation , før du udfører hoved til tå vurdering . Hvis personen kan tale , så tjek den person orientering ved at spørge ham om at give simple oplysninger som navn , alder og placering .
2 .
Observer tilskadekomnes hoved og hovedbund for åbne sår , bump eller blødning . Ligeledes , så tjek for strågul væske siver ud fra næse eller ører , eller for blå læber , der viser en mangel på ilt . Lyt til tegn på unormal vejrtrækning og kigge efter den reaktion udvidelse af pupillerne .

3 .
Evaluere persons tale for slurring . Hvis der er nogen til rådighed , som er bekendt med tilskadekomne , få dem udføre denne del af evalueringen , da de vil være mest i stand til at genkende eventuelle afvigelser .
4 .
Fortsæt med vurderingen af halsen ved at evaluere for tegn på åbne sår , buler eller blødning . Palpere nakken for indre kvæstelser ved at røre forsigtigt .
5 .

Tjek stammen og underliv for tydelige tegn på skade , herunder tegn på penetration , deformiteter og vanskelig i vejrtrækning . Kig efter abdominal udspiling og ømhed .
6 .
Se brud på ekstremiteterne og frivillige bevægelser af fingre og tæer .

gode råd og advarsler


 • Forsøg ikke at flytte den tilskadekomne selv . Altid vente for uddannede læger til at hjælpe dig .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.