hvordan man behandler en fod blister

Enhver, der har gået for længe i et par nye sko eller en dårlig montering sko ved hvordan pinefulde en fod blister kan være. Det er kroppens forsvar , når overfladen lag af huden bliver adskilt fra den nederste lag ved friktion og lymfe væske ind i såret . Dette problem forstærkes , hvis dine fødder er varme og svedige . Løbere, der løber i miles ofte oplever dette lidelse , og hver har en løsning til at behandle vabler
1 .
Køl ned i området. Det meste af tiden , en blister formularer fra overskydende varme og friktion . Is , koldt vand og bare luft gøre underværker på nødhjælp . Hvis blister ikke har poppet , så prøv at lade det uforstyrret . Væsken i blister er fuld af antistoffer og vil bidrage til at fremskynde helingsprocessen . Selv hvis blister har poppet , efterlader huden uforstyrrede , da det vil beskytte den nye hud voksende nedenunder .
2 .
Reducer friktion . Dette kan gøres på mange forskellige måder. Cover blister med en form for dække , der vil absorbere friktion i stedet for huden absorbere den . Belægninger omfatter gaffatape , anden-hud bandager , atletisk tape , vaseline og meget mere. Hvis du dækker en væskefyldt blister , skåret et hul i båndet for at tillade blister rummet , og derefter dække over blister med bagsiden af båndet med endnu et stykke tape overholdt til fronten . Dette vil skabe en glat overflade over blister . Hvis du vil fjerne tapen senere , bør massage babyolie over området , og båndet roll off .

3 .
Hold fødderne tørre . Dette er forholdsvis enkel , hvis du er barfodet eller i sandaler , men hvis du fortsætter med at køre eller bære sko, der forårsagede blister , så yderligere overvejelse er nødvendig . Bær sokker , at vægen væk fugt og tillader luftcirkulation . Dette vil hjælpe med at holde blister køligt og tørt . Hvis det er muligt , sandaler eller ophold barfodet indtil blisterkortet er helet . Hvis du skal holde gå på de ramte området , bærer en tynd sok og derefter en tykkere sok at afbøde foden og en større par sko for at mindske friktionen . Majsstivelse er et populært middel mod distance løbere , mens andre bruger vaseline til at holde deres fødder vandtæt . Svedige fødder vil medføre sokker til at dæmpe og krølle , og derefter gnide mod huden , hvilket medfører varme og friktion-forløberen til blister
4
Sørg for at du får nok natrium . . For de fleste mennesker er dette ikke et problem , men for afstand runner i varme klimaer , er dette en alvorlig bekymring. Når natrium falde i kroppen , vil nyrefunktion justere , og væsker vil begynde at ophobe sig i hænder og fødder , hvilket resulterer i strammere-montering sko og øget blister ubehag . Øge din natrium indtag , enten ved salttabletter eller sportsdrikke , vil hjælpe i denne ubalance .
5 .

Bliv hydreret . Vand hjælper med at holde huden saftspændingen op , og uden det, vil din hudfold i sig selv i rynker , som kan forårsage gnidning blærer , især i koldere forhold . I varme omgivelser , holder vand din kernetemperatur ned , er så mindre blod dirigeres til din ekstremiteterne til afkøling , hvilket resulterer i mindre hævelse af fødder .

gode råd og advarsler


 • Hvis din blister starter siver gule væske , har din læge se det .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.