hvordan man behandler et skudsår

Skulle du eller en kammerat blive kvæstet i en skydning , enten som følge af en jagt ulykke eller som offer for en forbrydelse , det vigtigste du kan gøre er at kontakte redningstjenesterne med det samme . En skudsår skal behandles af en medicinsk uddannet , og jo hurtigere lægehjælp ankommer , jo bedre skydning ofrets overlevelseschancer

Du skal bruge: .
Køleelementer
Sterile forbindinger materialer .


1 .

Få dig selv og offeret væk fra scenen af skyderiet , medmindre du er sikker på, at skytten har forladt området. Du skal være sikker på at du ikke er i umiddelbar fare for yderligere skader .
2 .
Kontakt beredskabstjenester med det samme . Hvis du ikke kan komme til en telefon til at ringe 911 , du skal til at råbe om hjælp , indtil du kan finde nogen, der kan placere et opkald til dig .
3 .
Hold offeret så stille som muligt , så for ikke at forværre skaderne . Støtte offerets hoved , så det er på niveau med resten af kroppen . Prøv at have ofret ligge ned , og har såret hævet over niveauet i hjertet .

4 .
Kontroller at se, om patienten trækker vejret , eller hvis de har mistet bevidstheden . Udfør CPR hvis det er nødvendigt .
5 .
lægge pres på såret for at stoppe eller bremse blødning. Opretholde presset i mindst 10 minutter for at give blodpropper til form. Det er vigtigt at holde presset konstant i disse 10 ( eller flere ) minutter og ikke at kigge på såret.
6 .

Anvend en kold is pack til såret , hvis du har en . Dette kan hjælpe det skadede blodkar til at lukke .
7 .
Påfør en kompressionsforbinding , når blødningen er aftaget . Brug den reneste tilgængelige bandage , klud eller gaze til at dække såret , så pak det fast , helst med valset gaze eller en elastisk ( Es-type ) bandage . Må ikke anvendes bandagen så stramt , at det afskærer omsætning og offeret mister følelsen i tæerne og fingerspidserne .
8 .
Få offeret til et hospital skadestuen med det samme . Hvis 911 ikke reagerer på din opfordring , eller du ikke er i stand til at foretage en sådan opfordring , vil du nødt til at få offeret til hospitalet selv . Alle skadestuen personalet er uddannet til at håndtere skudsår , og lægen vil være i stand til at rense såret sporet og behandle eventuelle beskadigede organer , knogler eller blodkar .

gode råd og advarsler


 • Prøv at få ofrets forsikring oplysninger (hvis nogen ), før du ankommer til skadestuen-de vil begynde behandling uden det , men på et tidspunkt kommer til at have denne information
 • Forsøg aldrig at fjerne kuglen selv-. kun en sundhedsperson vil have den nødvendige kompetence og udstyr til at sikre, at fjernelsen er både sikkert og sanitære


 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.