hvordan man behandler pludseligt hjertestop

Behandle et hjertestop er meget kritisk , og som regel livreddende . Uden den rette behandling i rette tid , afhængig af sværhedsgraden af symptomerne , er der en stærk risiko for, at døden vil indtræffe , eller større skader på hjertemusklen . Du kan gemme dine egne liv eller det af en anden , blot ved at have lidt information gemt væk for de sjældne chance for, at du kan støde på sådan en nødsituation . Læs videre for at lære hvordan man behandler pludseligt hjertestop
1 .
Højlydt bede den person , hvis de er OK . Hvis der ikke er nogen reaktion så hurtigt lægge dem på ryggen og kigge, lytte og føle . Se på , om deres bryst bevæger sig , lytte efter lyden af vejrtrækning og fornemmelse for luftbevægelse fra deres mund . Tjek hurtigt , hvis de har noget at blokere deres luftvejene ved at vippe hovedet tilbage og ser ind i deres mund og svælg for synlig blokering , flytte tungen hvis det er nødvendigt .
2 .
Få blodet bevæger sig . Pr. definition betyder hjertestop , at hjertet var stoppet brat og derfor blodgennemstrømningen er blevet stoppet . Det er helt afgørende , at blodgennemstrømningen skulle reetableres straks eller hjerneskade begynder samt skade på resten af kroppen . Uden blod flyder til hjernen , vil den person under anholdelsen miste bevidstheden . Det er på dette tidspunkt , at CPR skal startes . Hvis der ikke flow er startet inden for 5 minutter , hjerneskade er næsten sikkert . CPR -eller genoplivningsudstyr er den primære førstehjælp behandling og består af rytmiske brystkompressioner på den laveste del af brystbenet indtil vejrtrækningen igen , typisk omkring 100 kompressioner per minut . I marts 2008 meddelte AHA at CPR alene ( mund til mund plejede at være inkluderet) var den primære behandling for at genoprette lunge omløb .

3 .
Tag en impuls fra halspulsåren uden at stoppe kompressioner . Hvis der ikke er puls , så per definition den person, synes at være i hjertestop . At finde denne arterie , føler på halsen mellem luftrøret og hals muskler , og lige under den nederste kæbeknoglen , med tommel- eller pegefinger .
4 .
Ring 911 på næsten samme tid som gør de to ovenstående trin . Hvert minut tæller , og komprimeringer kan kun fortsættes så længe , uden medicinsk intervention genskabe hjerterytme . Hvis du ikke kan foretage opkaldet selv , Holler om hjælp uden at forlade offeret .
5 .

Hvis du er i et anlæg , der bærer en AED ( automatisk ekstern defibrillator ) enhed , har nogen sætter det at offeret øjeblikkeligt. Hvis du er usikker på , hvordan man bruger det , skal du følge anvisningerne på enheden omhyggeligt , eller bede om vejledning gennem 911 . AED skal anvendes, før CPR hvis det er muligt at springe starte hjertet . Hvis AED er mislykket , bør CPR forsøges, før hjælpen kommer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.