hvordan man kan identificere forkælede kød

Fødevarebårne sygdomme såsom E. coli og salmonella er ansvarlige for millioner af tilfælde af fødevareforgiftning om året , bare i USA . De fleste af disse sager er resultatet af at spise fordærvet kød . Mens selv fersk kød kan være inficeret , er dine chancer for at blive syg af en fødevarebåren sygdom stiger eksponentielt de ældre kødet er . Vide, hvordan man fortælle , når dit kød har bestået sin prime kan holde dig fra at opleve den ubehagelige virkninger af madforgiftning
1 .
Check salgsdato eller brug-efter dato på emballagen . Tro det eller ej , der sælger kød efter sidste salgsdato , er ikke altid ulovligt . Hvis kødet er forbi sin salgsdato , ikke købe det , uanset hvor lav pris pr pund .
2 .
Tjek farven på kødet . Det behøver ikke at være forbi sin udløbsdato at blive forkælet , og heller ikke en off-farve kød betyder, at det er dårligt . God fjerkrækød kan være alt fra blålig-hvid til gul i farven . Optimalt, rå svinekød er grålig-lyserød . Hakket oksekød kan være en vanskelig opgave . De fleste mennesker forbinder de friskeste hakket oksekød med en klar rød farve . Men denne rødlig farve ikke den naturlige farve af fersk oksekød , men opstår på grund af kødets eksponering for luft . Hvis fersk hakket oksekød kunne vakuumpakket og holdes fra ilt , ville dens farve være en lilla-rød . I modsætning til populær tro , bare fordi hakket oksekød har vist brune betyder ikke, at det er dårligt . Kød fra ældre dyr bliver mørkere end yngre dyr . Hertil kommer , at butikkens belysning til tider kan medføre en reaktion med kød , dreje det en brunlig-rød .

3 .
Duft kødet . Dette er sandsynligvis den nemmeste måde at fortælle om kød er dårligt . Uanset hvilken slags kød , hvis det lugter harsk eller ubehagelige , er det ikke godt at spise . Du kan køre på tværs af hakket oksekød i butikken , der synes at være frisk , men har en svag lugt til det . Dette kunne betyde, at kødet netop er begyndt at gå dårligt , eller at butikken anvendte kulilte , når det pakket kødet for at holde det den smukke røde farve , selv efter fordærv . Uanset hvad , bør du ikke tage den risiko . Råt fjerkræ har en mere markant lugt , når det begynder at gå dårligt-. en rådden lugt , som bør afskrække selv dem med en jern maven af at spise det
4
Tag dig tid til at inspicere kød . Forkælet kød ofte har en slimet konsistens til det , som er et tegn på, at bakterier er begyndt at formere sig på dens overflade . Dårligt kød , især fjerkræ , kan også blive klistret eller klæbrigt . Hvis du ser nogen form for vækst på kød , eller hvis der er områder, som er sorte eller grønne , har skimmel begyndt at vokse .

gode råd og advarsler • Snart du måske være i stand til at kontrollere kød for fordærv længe før det viser fysiske tegn . Fødevarekvalitet Sensor International Inc. har opfundet SensorfreshQ , en lommeformat apparat , der bruger en luftprøve at opdage biogene aminer , biprodukter af bakterier .
 • Leaving kød i fryseren for længe vil ikke ødelægge produktet , men det vil ændre dens farve og fjerne næringsstoffer fra kød . Tilberedning af kød med fryser brænde ofte resulterer i en tør og bitter smag måltid .
 • utilstrækkeligt kød , men frisk det er, kan udgøre det samme farer for mennesker som forkælede kød . Tilberede din kød godt gøres for at minimere din chance på at pådrage sig en fødevarebåren sygdom .
 • Stol ikke på de sidste salgsdato på store- købte kød som en angivelse af dens friskhed , da disse datoer er let at manipulere . Brug dine sanser ( inklusive almindelig sund fornuft ) at afgøre, om kød er fersk eller ødelagt .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.