hvordan man kan bo sikkert i løbet af et jordskælv

Det er ikke jordskælv , du har brug for at beskytte dig selv mod , det er de bygninger og andre menneskeskabte strukturer , der smuldrer , pause og falder alle omkring dig ( og forhåbentlig ikke på toppen af dig ) . Her er hvordan man kan forblive sikker i løbet af et jordskælv , indendørs og udendørs

Indoors


1 .
Plan forude. At sammensætte et katastrofeberedskab kit komplet med en bærbar batteridrevet radio , lommelygter , ekstra batterier , og nok mad og vand til sidste et par dage . Hold alle dine tunge genstande så tæt på gulvet som muligt, så de vil ikke falde i løbet af et jordskælv og ramme dig i hovedet .
2 .
kravle under en robust stykke af møbler , ligesom et skrivebord eller kommode at bo sikkert i løbet af et jordskælv . Tabeller arbejder meget for , så længe der ikke er nogen glas på toppen . Hold på den møbel med den ene hånd , parat til at flytte med , hvis nødvendigt . Bruge den anden hånd og arm for at dække dine hals og hoved for at beskytte dig selv fra en faldende genstande .

3 .
Holdes væk fra vinduer . Hvis og når de splintres , vil have dig til at være så langt væk fra de knuste , faldende glasskår som muligt .
4 .
Bliv inde , som du er mere sikker der . Forlader en bygning under et jordskælv kun gør dig sårbar over for enhver smuldre vægge og knust glas falder til jorden . Plus , kunne ryster jorden forårsage, at du mister din balance og såre dig selv .
5 .

Undgå at bruge gas og elektricitet , indtil du ved, det er sikkert at gøre det . Hvis du har mistanke om et problem , skal du lukke dem ud , indtil en professionel kan vurdere situationen.

Fritid


1 .
Flyt så langt væk fra bygninger og elledninger som muligt at bo sikkert i løbet af et jordskælv .
2 .

Stop bilen , hvis du kører og vente det ud . Men først , skal du trække så langt væk fra trafik , som du kan . Bare vær sikker på du ikke under eller ved siden af en bro , træ , lys post , elledning , tegn, cliff med løse sten eller andet , der kunne falde på toppen af dig .
3 .
Kør indre , hvis du er på stranden , at komme til højere jorden hvis det er muligt , og flere hundrede meter væk fra vandet .

Tips og advarsler


 • Hvis du er inde og der er ingen robust møbler at kravle under , falde til gulvet og dækker din hals og hoved . Flyt ind i en hall , hvis det er muligt.
 • Hvis du er fanget midt i en menneskemængde , ude af stand til at bevæge sig under et jordskælv , faldt til jorden og dækker din hals og hoved .
 • Bevar roen . Panik vil kun forringe din dømmekraft på et tidspunkt, hvor du har hårdt brug for sund fornuft . Du ved, hvordan et ophold sikkert i løbet af et jordskælv . Bare gør det , og komme igennem det .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.