hvordan man behandler lukkede hovedskader

Har du været i en bilulykke , faldet ned af en stige eller været udsat for et overfald og lidt et slag i hovedet ? Det er vigtigt at vide, hvad man skal gøre efter at opretholde et lukket kranietraume, hvor der ikke er ydre tegn på skader , såsom afblødning . Følg disse trin for at afgøre, hvordan man behandler en lukket kvæstelser i hovedet og forhindre eventuelle hjerneskade . I de fleste tilfælde skal du konsultere en læge for yderligere hjælp
1 .
vurdere patientens ved hjælp af Glasgow Coma Scale . Punkter er vurderet på en skala , at foranstaltninger verbal respons , motorisk reaktion og øjenåbnende respons . Scoring er fra 3 til 15 år. Patienter, der spænder fra 3 til 8 er behandlet i en bevidstløs tilstand , mens snesevis af 9 til 11 viser moderat hovedskader . En bevidstløs patient er i større fare end en , der kan tale og besvare enkle spørgsmål .
2 .
Bestem den slags lukkede kranielæsioner . Det er vigtigt at kende den nøjagtige karakter af den skade i hovedet under henblik på at fastlægge en ordentlig led i en medicinsk behandling . Patienten føres gennem et batteri af diagnostiske test , herunder men ikke begrænset til magnetisk resonans imaging ( MRI ) , X-stråler , computeriseret tomografi ( CT ) scanninger , elektroencefalogrammet ( EEG ) og positron emissions tomografi ( PET ) .


3 .
Check for hjernerystelse symptomer . Konfusion, hovedpine, kvalme , udvidede pupiller eller bevidstløshed er alle tegn på en hjernerystelse , som er en specifik type af lukkede kranielæsioner . Spørg den person, skarpe spørgsmål til at fastslå hans sindstilstand , såsom hans fulde navn , dato og navnet på den nuværende præsident . Forkerte svar angiver, at personen har brug for øjeblikkelig medicinsk bistand og tests-som en CT- scanning eller en MR-scanning-for yderligere behandling af kvæstelser i hovedet . Hvis personen er opmærksom på sine omgivelser og viser ingen tegn på forvirring , behandling i hjemmet er tilrådeligt . Sørg for at du får masser af hvile og tage over-the-counter smertestillende til en hovedpine .
4 .
Se efter indre blødninger . Diagnostisk test vil vise , om der er andre lukkede hovedskader , såsom en hjerne kontusion eller en subduralt hæmatom . En hjerne kontusion er en bule på hjernen , sker, når blodkarrene sprænge grund af den kraft af skaden . Mere alvorligt er en subduralt hæmatom , som er en størknet masse af blod på overfladen af hjernen . Evne til at størkne kan føre til hævelse og hjerneskade . Være opmærksom på symptomer som svaghed , hovedpine , opkastning , sløvhed og endda anfald . Denne type af lukkede kranielæsioner ikke kan behandles i hjemmet og har behov for faglig lægehjælp .
5 .

Overvej kirurgi for at afhjælpe hævelse . I nogle tilfælde skaber en lukket sår i hovedet intrakranielt tryk , som væske eller blod hober sig op mellem hjernen og kraniet . Kirurgi er så nødvendig for at dræne væske eller fjerne blodpropper for at forebygge eller mindske skader i hjernen.
6 .
undergår fysiske og taleterapi . Nogle patienter , der har lidt lukket hovedskader har nedsat motorik og /eller talebesvær og kræver særlig behandling teknikker til at inddrive mere fuldt ud. Hvis du har dvælende effekter fra den skade , der er fagfolk , hvis job det er at hjælpe dig med at forbedre din tale eller genvinde brug af dine lemmer .
7 .
Hold øje med andre problemer . Epileptiske krampeanfald, psykisk problemer og hukommelsestab er forhold , der undertiden et resultat af alvorlige lukkede kvæstelser i hovedet og kræve yderligere medicinsk behandling . Hvis du lider af disse symptomer efter første behandling , konsultere en læge .

gode råd og advarsler


 • Hjælp forebygge lukket kvæstelser i hovedet ved at bære en sikkerhedssele , mens ridning i en bil , ved hjælp af en hjelm , hvis du kører på cykel eller motorcykel , og iført beskyttelsesudstyr hoved højere gear, hvis din beskæftigelse er betragtes som farlige .
 • Hvis du stadig har symptomer på en hjernerystelse 24 timer efter skaden , såsom kvalme eller forvirring , straks søge lægehjælp .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.