hvordan man kan se forskel mellem en tornado ur og en tornado advarsel

Baseret på Fujita skalaen , er tornadoer målt fra en kategori F1 på 40 til 72 miles i timen , give lette skader , hele vejen op til en kategori F5 , der kan forårsage utrolige skader , som den hastighed langs på 261 til 318 miles i timen . Tornadoer køre i retning mod uret ( i den nordlige halvkugle ) fra sydvest mod nordøst . Når der er et potentiale for tornado , vil de forventede sige " tornado ur "eller " tornado advarsel . " Læs videre for at lære betydningen af hver enkelt og hvad man skal gøre .
1 .
TORNADO WATCH
Når National Weather Service udgiver en " vagt " , der er at advare folk om muligheden for tornado udvikling i deres område . Indberetningen kan udstedes gennem din lokale TV nyheder , radio , eller endog internettet ( lokal tv eller vejr service websteder ) . Indberetningen er udstedt , så du er klar over potentialet for en tornado at udvikle sig. Du skal være parat til at søge ly og fortsætte med at lytte til TV eller radio nyheder for seneste opdateringer .
2 .
TORNADO ADVARSEL
Indtil omkring 1980 , ville National Weather Service udstede en " advarsel ", når visuelle tegn var , at en tornado formation var nært forestående . Den " advarsel " var elimineret med ankomsten af Doppler radar som et middel til at afsløre tornado dannelse . En tornado "advarsel " blev den nye terminologi . National Weather Service udsteder en " advarsel " , når en tornado rent faktisk er blevet observeret eller angives ved radar . Det betyder, at der er umiddelbar fare for advarede og straks omegn .

3 .
HVAD DU SKAL GØRE
Hvis du har adgang til radio /tv , fortsætte med at overvåge dem for opdateringer . Du kan også fortælle hvor tæt en tornado kan være at du af ændringer i himlen , hvor det bliver mørkt grønligt eller orange-grå . Der vil formentlig være store hagl .
Hvis du ser tragtformede skyer, er mørke , og nåede fra jorden til skyerne , og i sydvest , husly søge omgående . Som tornado nærmer sig, vil du høre en høje brøl meget som et godstog . Følgende er tips fra National Weather Service :
National Weather Service Sikkerhed Retningslinjer
? Hvis du er i en bygning : Gå til en pre-udpegede husly område som en sikker rum , kælder , storm kælder , eller bygninger laveste niveau . Hvis du ikke har en kælder , tilflugt i centrum af en indre plads på det laveste niveau , såsom et badeværelse , et skab eller interiør hallway der er væk fra hjørner , vinduer , døre og uden mure .
? Hvis du er i et køretøj , påhængsvogn eller mobilhome : Kom ud med det samme og gå til en nærliggende robust bygning eller storm husly og søge ly på sit laveste gulv .
? Hvis du er udenfor uden nærliggende husly : Læg dig ned i en grøft , kløft , eller depression i nærheden og dække dit hoved med hænderne .

gode råd og advarsler


 • sikreste sted at søge ly fra en tornado er nordøstlige side eller et hjørne af en kælder , eller den centrale-mest plads på det laveste gulv .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.