hvordan du vælger den bedste medicinske billeddannelse scanning

Idag tager vi det for givet , men den interne medicinsk billedbehandling er lidt mere end hundrede år gammel . X-stråler blev opdaget i Bayern af professor Wilhelm Roentgen i 1895 . Han kiggede på vejen af elektriske stråler skabt af en spole gennem et glasrør bedrift et delvist vakuum . Selvom rummet var sort , og røret blev dækket , Roentgen bemærket , at en fluorescerende skærm blev tændt op af strålingen . Da han passerede sin hånd mellem skærmen og rør , kunne han se sit eget ben . Præsenteres her er den første X ray sat på film . Det hører med til hånd professorens kone . Bemærk den vielsesring . For første gang en læge kunne se den indre struktur af et organ uden at skære den op . Medicinsk billedbehandling spredes hurtigt som en specialitet . I dag har vi flere muligheder . Lad os se på deres fordele og ulemper
1 .
dag simpelt X-stråler er hurtige og billige producere en lav dosis af stråling . De anvendes rutinemæssigt på tandklinikker , og til at diagnosticere brækkede knogler , lungekræft , lungebetændelse og intestinal blokeringer . De skal blot give to dimensionelle billeder . I 1930's X-stråler blev ofte brugt til at behandle kronisk acne , en løsning, der er faldet i unåde på grund af øget forståelse af farerne ved de involverede stråling . Røntgenstråler virker bedst med knogler , men ikke med bløde væv .
2 .
Edb Axial Tomography , CAT eller CT-scanninger , producerer tredimensionelle billeder af en krop ved at kombinere en række barbermaskine tynde X-ray skiver gennem sofistikeret software . Indført i 1970'erne , har CT-scanninger vokset så populær , at U. S. læger beordrede 68. 700 tusind af dem sidste år . Processen kan udarbejde detaljerede billeder af nyresten , og koronar blokeringer . Ifølge Dr. Michael Brant Zawadski , klinisk professor i radiologi på Stanford University , har CT-scanninger potentiale til at opdage lungekræft tidligt nok til væsentligt at ændre sygdommens prognose , som nu har en overlevelsesprocent på kun 15 % for de fem år efter afsløring . CT-scanninger er kontroversielle . De er store penge beslutningstagere til medicinske faciliteter . Nogle læger er anklaget for over ordinering dem , selv om de involverede stråling er omkring der svarer til 100 bryst røntgenstråler . En nylig undersøgelse i New England Journal of Medicine viser, at gentagne CT-scanning kan øge en patients risiko for cancer på 2% . På Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles mere end 200 patienter fik massiv stråling overdoser fra miscalibrated maskiner , hvilket fik en FDA advarsel . Efter en video , som ser nærmere på fordele og ulemper ved processen , gå til min You Tube video " CT scanning . " Den varme linket nedenfor.

3 .
Magnetic Resonance Imaging , kan MRIs være mere detaljeret, at CT -scanninger give bedre blødt væv kontrast . MRIs sætte folk i mindre risiko , fordi de bruger ikke stråling . I stedet ansætte en kraftig magnetisk felt til magnetisere den brintatomer i kroppen til at producere et billede påvises ved scanneren . Processen datoer til slutningen af halvfjerdserne . MRIs er dyrere end CT-scanninger og kræver en patient fortsat vil være i en støjende , klaustrofobi overtalelse tube for en halv time eller mere .
4 .
Ultralyd er billig og bruger også nogen stråling . Det sender et mønster af lydbølger med en højere frekvens end den øvre grænse af menneskelig hørelse i en krop til at producere et billede . Desværre kan det varme bløde væv og producere en inflammatorisk reaktion , så det bedste er brugt i scanninger af kort varighed . Det er ofte ansat til at se på fostre og opdage blindtarmsbetændelse hos børn .

gode råd og advarsler • Hvis du læge diagnosticerer en CT-scanning , og du har haft en før eller en historie af kræft i din familie , skal du sørge for at bringe den til hans eller hendes opmærksomhed .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.