Hvordan flagermus finder vej i mørket ?

Misforståelser


Flagermus er ofte tænkt som mystiske , uhyggelige væsener, der er ude på at få os . Når vi ser deres uberegnelige flyvning mønstre natten ser det ud som om de er på vej lige mod os . Sandheden er , flagermus er blide skabninger , som ønsker at undgå os, så meget som vi ønsker at undgå dem . Det gamle ordsprog " blind som en flagermus " har eksisteret i generationer . Men det er ikke en helt præcis opgørelse , da flagermus ikke er blind . Flagermus kan se ganske godt , men da de er nataktive og foder om natten, er der en anden metode, som de finder deres vej under flyvningen, og finde deres mad .

Ekkolokering


Flagermus bruger en metode kaldet ekkolokalisering til at finde deres måde i mørket . Ekkolokation er en ganske omfattende proces . Flagermus udsender en lyd , enten gennem munden eller næsen . Disse lyde rejser ud , og når de rammer en genstand , selv en så lille som et insekt , lyden bounces tilbage til flagermusen ører . Dette er, hvordan de kan fortælle hvor stor en genstand eller insekt er , og hvor langt væk det er . At uregelmæssig flugt mønster , som vi finder så mærkeligt er det bat reagerer på ekkolokation . Normalt er de vender i flyvningen til fange et insekt .

interessante Bat Fakta


Flagermus er travlt hele natten , fordi de spiser mindst halvdelen af deres vægt i insekter . En kvindelig bat vil spise hende fuld kropsvægt hos insekter , når hun er sygepleje ung .
Der er over 900 forskellige arter af flagermus på verdensplan og over 40 typer i Nordamerika , og 40 % af dem er enten på den truede dyrearter listen eller tæt på den.
Den kinesiske vist bat som et symbol på held og lykke .
En lille brun flagermus har en levetid på over 30 år.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.