om forskellige former for kloning

Et af de mest kontroversielle emner i verden af den medicinske forskning i dag er kloning . Forskere hævder , at kloning kan redde liv , mens andre spekulerer bare hvor går grænsen , og hvilken effekt ville kloning have til vores verden , hvis den viden ender i de forkerte hænder

Identifikation


Der er tre typer af kloning :

* DNA kloning-DNA kloning er den ældste form for kloning . . DNA kloning begyndte i 1970'erne og er en almindelig praksis i dag i molekylær biologi laboratorier . DNA kloning indebærer isolere et bestemt fragment af DNA og indsætte det i en hastigt voksende vært , såsom bakterier . Værten så replikerer DNA fragment , hvilket resulterer i produktionen af milliarder af kopier af DNA-fragmenter i en kort periode . DNA kloning er blevet brugt til at skabe medikamenter såsom insulin , humant væksthormon og vaccinationer for sygdomme såsom Hepatitis B.
* reproduktiv kloning-I enkle vendinger , opstår reproduktiv kloning , når forskerne udtrække en celle fra et dyr , skal du fjerne kernen fra denne celle , og indsæt en celle fra et andet dyr for at give den første celle DNA egenskaber donordyret . Celledeling er derefter manipuleres ved hjælp af kemikalier eller en elektrisk strøm. Når celledelingen begynder , er cellen derefter placeret i kvindens livmoder af en surrogat dyr . Den surrogat dyret er vært for cellen som det vokser og tager på de særlige kendetegn ved dyret klonede , og det klonede dyr er leveret i en normal levering . ( Den Klik og Clone linket nedenfor viser dig præcis , hvordan det virker . )
* Terapeutisk kloning-Denne form for kloning er også kendt som embryon kloning og arbejder svarer til reproduktiv kloning . . Terapeutisk kloning bruges til produktgruppe menneskelige embryoner , der kan bruges til at studere menneskelig udvikling og for at lære mere om at behandle sygdomme

Misforståelser


Sammen med fakta og videnskabeligt bevis , er kloning også omgivet af myter :

* Kloner er ikke kulstof eksemplarer-Mens en klon vil have samme genetiske makeup som den model , vokser klon fra fødslen og kan udvikle forskellige egenskaber afhængigt af miljø, som klon vokser og de erfaringer klon har . Klon kan se ens ud, men de miljømæssige forskelle vil medføre, at klonen til
* Du kan ikke oprette instant kloner " bliver sin egen person . "-En klon er oprettet ved hjælp af reproduktion , lige som du var oprettet . Det betyder, at klon er født som en baby og vokser til modenhed . Så hvis du kan lide tanken om at have en klon til at gøre dine pligter eller udfyld for dig , når du ikke ønsker at gå et sted , det vil bare ikke ske på den måde .
* En hær af kloner-Science fiction ville have os til at tro , at en hær af robot- kloner kan oprettes natten . Som nævnt ovenfor , kloning bruger reproduktion . Det betyder, at det ville tage år at udvikle en hær bruger kloning , og miljømæssige forskelle ville gøre hver klon en person, med sin egen tankemønstre og adfærd .

Risikofaktorer


Mens der har været stor succes ved hjælp af DNA kloning at udvikle nye behandlingsformer og vacciner mod sygdomme og sygdomme , der er mange risici ved reproduktiv kloning . Der har været mange dyr klonet med succes-får , mus , grise , køer og geder . Men de fleste af de klonede dyr lider af dårligt helbred og en kort levetid . For eksempel bliver der kun Dolly , den berømte får klon , levede seks år , halvdelen af den forventede levetid af et får . Undersøgelser har også vist , at disse dyr har en lavere immunforsvar og en ofte større risiko for infektioner og andre sygdomme og sygdomme .

Fordele


Selv med de risici, der er forbundet med reproduktiv kloning , har der været fordele ved hjælp af DNA kloning . DNA kloning er blevet brugt til at producere insulin til diabetikere , vævsplasminogen aktivator for opløse blodpropper , en vaccination for hepatitis B , og mange andre vaccinationer og medicin til at kontrollere eller helbrede sygdomme og sygdomme . Terapeutisk kloning er den mest kontroversielle form for kloning , men nogle forskere håber , at nogle dage , vil de være i stand til at bruge denne type af kloning til at skabe donororganer og være i stand til at få et indblik i genetiske sygdomme .

Evolution

Ideen om kloning har eksisteret siden 1950'erne , og succesrige DNA kloning har været praktiseret siden 70'erne . Kloning vil fortsat være et kontroversielt emne , så længe folk " bevare "billedet for at udvikle klonede hære bygget til at ødelægge verden og betragter terapeutisk kloning som " at spille Gud . " Videnskab forskning er langt fra at bryde rige udvikle sunde menneskelige kloner . Den videnskabelige verden har mange års arbejde og udvikling foran sig . Nye gennembrud i de tre typer af kloning er at forsyne os med medicin og vacciner til at styre , forhindre og undertiden endog helbrede sygdomme og lidelser , som var et mysterium for 100 år siden .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.