om kulilte

Kulilte er en farlig gas kendt for at dræbe mange mennesker , især om vinteren , når opvarmning gennemfører i hjemmet er defekte . Uden en kulilte beskytter , falder folk syge , uden at vide hvorfor , og kan dø uden øjeblikkelig indgriben . Selv om det er en forfærdelig og giftig gas , men også har mange forløsende kvaliteter . Kulilte er anvendt i mange brancher til at oprette elementer , vi bruger hver dag , og bruges også i tilberedningen

Fakta


Kulilte er en er en farveløs , lugtfri , smagløs og meget giftig gas . De periodiske element diagrametiketter det som CO , som det består af en kulstof atom og ét iltatom . Kulstof og ilt i kulilte aksjer to kovalente bindinger betyder, at det er kemisk bundet og deler elektroner mellem atomerne . Det har også en koordinere kovalente bindinger , dvs både elektronerne i obligationen kommer fra samme atom . Det er dannet af en delvis forbrænding af forbindelser , der indeholder kulstof , især i forbrændingsmotorer , som er fundet i biler , lastbiler , motorcykler , fly , helikoptere og elektriske generatorer .

Misforståelser


Kulilte er ikke kun en side produkt af forbrænding , og derfor et forurenende stof, men forekommer også i naturen og var til stede i atmosfæren længe før den første motor blev oprettet . Kulilte er produkt af vulkansk aktivitet og også bush brande .

Risikofaktorer


Kulilte er meget giftig for nogen, at inhalerer den . Det er ansvarligt for mange dødelige forgiftninger over hele verden . Udsættelse for denne gas , kan forårsage centrale nervesystem og hjertesvigt og vil også have bivirkninger på babyer af kvinder udsat for denne gas .

Opfundet


Mens Kulilte opstår i naturen , den første person til at anerkende fremstillingen af kulilte var franske kemiker de Lassone i 1776 . Han opvarmet zink oxid med koks ( ikke drikkevarer , men en type af kul ) . Han mente, den gas , der førte var brint som flammen blev blå . Gassen blev fundet at indeholde kulstof og ilt ved den engelske kemiker William Cumberland Cruikshank over 100 år senere . Den giftige egenskaber kulilte blev opdaget i 1846 af Claude Bernard som forgiftede hunde med gas og bemærket , at blodet i deres fartøjer blev en strålende rød farve ofte omtales som " cherry pink . "

Fordele

Kulilte er fundet at være nyttige i emballage kødprodukter såsom oksekød og svinekød . Det kombinerer med blodet celler til at producere en lys rosa pigment , som giver det udseende af friskhed . Kulilte var også anvendes i form af " træ gas " til at holde bilerne kørende , hvor benzin var begrænset under Anden Verdenskrig .

Betydning

På trods af sin farlige og kaustisk egenskaber , kulilte har mange anvendelsesmuligheder i industrien . Det er anvendes til fremstilling af rengøringsmidler, flydende kulbrinte brændstoffer og eddikesyre . Det bruges også til rensning af nikkel . Alligevel er det vigtigt for offentligheden at forstå, at denne gas er dødbringende og livstruende , hvis det håndteres forkert , eller når et apparat , der skaber gassen er ikke udluftet ordentligt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.