om medicin og sundhed i kolonitiden

Colonial amerikanerne måtte udholde forskellige helbredsproblemer , mens opbygningen af kolonier . De har ofte ikke har viden eller ressourcer til at opretholde deres helbred . Behandlinger for de syge var hovedsagelig hjem retsmidler . Der var ikke mange læger i kolonitiden , men selv med en læges hjælp folk var ofte ude af stand til at slå epidemier såsom kopper , gul feber og malaria

Fakta


Colonial folk havde en vanskelig liv . De arbejdede længe og hårdt timer . De har ofte gjorde det ikke har den rette ernæring til at fungere på det niveau siden frugt og grøntsager ikke var umiddelbart tilgængelige . Med den manglende hvile , utilstrækkelig ernæring , dårlige sanitære forhold , indisk angreb og sygdomme mange folks sundhed lidt . De har ofte døde ung . De mennesker , herunder læger , vidste ikke så meget om den menneskelige krop , og hvad der var nødvendigt for at blive rask . De syge blev primært behandlet af deres familie . Nogen i kolonien kunne gå få en læge , hvis sygdom var alvorlig nok , men de kan have haft til at ride hele dagen til at gøre det . Den lokale barber også ville behandle folk , der var syge ved at gøre en åreladning , og smeden tog sig af tandpine ved at trække i problemet tand .

Type


Den mest almindelige metode til behandling af syge mennesker var at forsøge at gøre person føler sig så behageligt som muligt . Den syge fik nærmest pletten til det brand, når det var koldt . Familier også anvendes urter , der blev dyrket i deres haver . Urter blev brugt til at behandle enhver form for lidelse , fra feber til brækkede knogler . Mange koloniale familier ofte har haft en brochure med titlen " Hver mand sin egen læge : Eller Den fattige Bondeballer Phyfician . " Denne brochure havde opskrifter på fælles kure . Som en sidste udvej en læge ville blive bragt til hjælp , eller eventuelt barberen , hvis en læge ikke kunne findes . Læger almindeligt anvendte igler . De troede det igler ville tage overskydende blod ud af person og suge sygdom ud . Jo mere alvorligt syge ville være blødte mere ved at åbne en blodåre og lade det dryppe i en skål .

Risikofaktorer


Lægerne mente , at mennesker har tolv Potter blod i deres krop , men faktisk er der kun seks. Betydningen af denne tro var tydeligt , når lægen eller barberen ville gøre åreladning . Nogle gange tog de ud , så meget blod , at de bragte patienten til at dø . Denne praksis kan ikke have været sanitære da de mente, at et lag af snavs fra ikke bade ofte vil beskytte dem mod at blive syge . George Washington , som havde en infektion i halsen , døde efter afblødning af fire og en halv Potter blod på ¨¦n dag . Det menes , at hans død var i det mindste delvis forårsaget af denne behandling .

Effects


Det websted, der blev valgt til grundlæggelsen af en koloni ofte havde en indvirkning på sundheden i de ombordværende . Den sydlige kolonier havde problemer med malaria på grund af det fugtige klima . Omkring fem mennesker døde dagligt af gul feber i kolonien Charles Town , South Carolina . Charles Town var en havn , og skibe , der kommer i bragte sygdommen til denne koloni . Colonial lægerne vidste ikke , at der var virus og bakterier mindre end øjet kunne se , at kunne gøre folk syge . Nogle af disse organismer blev i floderne , hvorfra de drak . Et eksempel på dette var i Jamestown , hvor vandet var forurenet forårsager dysenteri og tyfus .

Betydning

Den mest almindelige sygdom eller epidemi i kolonitiden var kopper . Læger kun vidste , at det var smitsom , og folk som regel døde inden for et par uger efter ordregivende det . De har opdaget , at hvis en nål og tråd blev sat gennem en blister med en smittet person og derefter sætte ind under huden på en rask person , det raske menneske-hvis han overlevede-ville sandsynligvis aldrig få kopper . Dette blev kaldt blive podet . Denne metode var årsag til en række dødsfald , men reddet mange kolonister fra den visse død , hvis de havde indgået kopper .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.