om Planned Parenthood

For mere end 90 år har Planned Parenthood Federation of America ( PPFA ) arbejdet på at give sundhedsydelser af høj kvalitet til kvinder , forhindre uplanlagte graviditeter , uddanne unge kvinder og mænd om den menneskelige seksualitet og fortaler for kvinders ret til at træffe informerede og ansvarlige valg . Den nonprofit familieplanlægning agentur respekterer den enkeltes ret til at træffe deres egne valg med hensyn til seksualitet og prævention . Dag , som et resultat af den ubarmhjertige arbejde tidligt advokater , er prævention opfattes af mange som en bestanddel af basale sundhedsydelser .

Historie


Planned Parenthood går tilbage til begyndelsen af 1900-tallet , da Margaret Sanger , organisationens grundlægger , åbnet en klinik i New York Citys Lower East Side , med henblik på som skulle rådgive fattige , indvandrerkvinder om prævention . Som en sygeplejerske , var Sanger indflydelsesrige i American Medical Association anerkender prævention som en væsentlig del af medicin og forebyggende sundhedspleje. I 1930'erne , også Sanger arbejde henledte enkelte delstatsregeringer , der begyndte at acceptere prævention som et legitimt spørgsmål om folkesundhed. Af 1960'erne , var Planned Parenthood blevet en hovedstol tilhænger af Women's Rights Movement .

Overvejelser


Nogle af de tjenester , som Planned Parenthood omfatter familieplanlægning og prævention , information om præventionsmetoder , svangerskabsforebyggelse og afprøvning , gynækologisk pleje og kræftscreening . Hertil kommer , bestræber organisation fortalere for omfattende seksualundervisning i skolerne , at øge bevidstheden om hiv og andre seksuelt overførte sygdomme ( STD ) og stævner offentlig støtte til sikker og lovlig abort . Fra sin tidligste dage til nutiden, fortsætter målet om Planned Parenthood , der skal gøre familieplanlægning tilgængelig for alle kvinder uanset socioøkonomisk status .

Forebyggelse /Solution


Planned Parenthood sponsorer uddannelser , der præsenteres på skoler , kirker og organisationer i lokalsamfundet. Disse programmer behandle emner relateret til kvinders sundhed , graviditet og prævention , beslutningstagning færdigheder og positive forældrekompetencer . Organisationen arbejder tæt sammen med lokale , statslige og føderale politikere , udvikle et omfattende netværk af græsrødder erklæret tilhænger til fortaler for offentlig adgang til et bredt program af seksualundervisning og familieplanlægning . Med en ud af tre unge kvinder i USA at blive gravid, før 20-årsalderen , kan omfattende seksualundervisning medvirke til at forebygge utilsigtede graviditeter .

Advarsel


Hvert år i USA omkring 1 mio teenagere bliver gravide . Hertil kommer , lider en ud af hver fire unge kvinder en seksuelt overført infektion , som unge teenagere i dag er overvældet med modstridende budskaber om sex . Kompoundering problemet er udgifterne til prævention tilgængelig fra samfund sundhedscentre og universitetsområder steg betydeligt i pris . Recepter , der var $ 5 til $ 10 per måned kun et par år siden nu koste så meget som $ 50, hvilket er råd til mange lavindkomstlande kvinder og universitetsstuderende.

Misforståelser

Planned Parenthood opererer på det princip, at teenagere skal gives præcise oplysninger , før de kan træffe ansvarlige beslutninger . Men på trods af hvad mange mennesker kunne tro , unge mænd og kvinder ofte ikke kender fakta om sex . Og hvad de ikke ved kan få dem ind i alvorlige problemer . En stor misforståelse blandt dem imod mission Planned Parenthood er , at afholdenhed kun programmer arbejde . Problemet er , at 85 procent af seksuelt aktive kvinder, der ikke bruger prævention i sidste ende blive gravid . Også statslige midler ofte tilegnes kun for disse former for programmer for seksualundervisning i skolerne . At gøre tingene værre , mange myter om, hvordan man forebygger graviditet fortsætte med at cirkulere blandt teenage befolkningen i almindelighed .

Betydning

mission Planned Parenthood er baseret på den overbevisning , at sundhedspleje er en grundlæggende menneskerettighed. Fordi fortalere for Planned Parenthood stræber efter universel anerkendelse af, at det er den rigtige til enhver kvinde til at vælge , organisationen konstant kampagner mod usikker abort , et stort spørgsmål om folkesundhed blandt kvinder over hele verden . Fattige kvinder ofte er ofre , som de forsøger at håndtere uønsket graviditet . I udviklingslande , alvorligt komplikationer , der er resultatet af usikre aborter påvirke sundheden og fortsætte med at gøre krav på livet for tusindvis af kvinder hvert år .

Effects

Med hundredvis af tusindvis af kvinder verden over dør hvert år fra problemer i forbindelse med graviditet og fødsel , adgang til frivillig familieplanlægning kun kan have positive effekter . Målet om at give piller for par er ikke kun for at forhindre uplanlagte graviditeter , hvoraf der er mere end 80 millioner på verdensplan hvert år , men også at reducere antallet af mødre og børnedødeligheden . Ansvarlig familieplanlægning hjælper også med til at forhindre aborter ved at forhindre uønsket graviditet opstår .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.