om hormoner og hvordan de arbejder

Hormoner er kemiske stoffer, der produceres af forskellige kirtler i kroppen og frigøres i blodbanen , hvor de rejser i omløb til alle organer og væv . Selvom hormoner, der frigives i meget små mængder , de har dybtgående virkninger i kroppen kontrollerende stofskifte , immunforsvar, og forplantningsevne påvirker hver eneste celle

Typer


Der er snesevis af forskellige typer af hormoner i kroppen , med nye blev opdaget hvert år .
Skjoldbruskkirtelhormoner styrer kroppens grundlæggende stofskifte : hvor hurtigt hjertet slår , satsen for den ånde og kropstemperatur . Hypothyreoidisme og hyperthyroidisme er to forholdsvis almindelige sygdomme , som skyldes en mangel på eller overskud af thyreoideahormoner hhv. Når skjoldbruskkirtelhormoner er overdrevne , kan folk opleve diarré , en hurtig hjertebanken , en let rysten i musklerne , og en tendens til sved . Når thyroid hormoner er mangelfulde , mennesker kan opleve forstoppelse , udvikle tyk tør hud og hår og føler kronisk træt .
binyrerne producerer både adrenalin , en hurtigt virkende hormon frigives til at hjælpe os med at reagere hurtigt på stress og farlige situationer , såvel som kortisol , som har mange effekter , herunder stress respons , immunrespons og metaboliske handlinger .
binyrerne producerer også DHEA ( dehydroepiadosterone ) , som derefter omdannes til testosteron og progesteron andre steder i kroppen . Cushing 's sygdom og Addisons sygdom er to sygdomme, som skyldes unormale niveauer af binyrehormoner . Træthed , dårlig koncentration , og stress intolerance er symptomer på en svag binyrerne .
Ovarierne producerer østrogen , som handler i samråd med progesteron og testosteron til at styre menstruationscyklus og udføre graviditet hos kvinder , og kontroller sperm dannelse og forplantningsfunktionen hos mænd . Lav spermietallet hos mænd og infertilitet kan indebære unormale niveauer af reproduktive hormoner .
Bugspytkirtlen producerer insulin , det hormon , der styrer optagelsen af glukose ( sukker ) i celler samt andre metaboliske funktioner . Diabetes kan være forårsaget af en utilstrækkelig produktion af insulin i bugspytkirtlen eller en abnormitet med insulin receptorer evne til at modtage og reagere på insulin .

Funktion


Hormoner rejse gennem blodet til målorganer og væv . Alle celler har receptorer for hormoner på det eksterne membranen overflade , ligesom besat pigge på et dæk . Disse receptorer er sammensat af oprullet proteiner , der har præcise 3-dimensionelle strukturer . Hormoner binder sig til specifikke receptorer , der passer perfekt ind i revner og sprækker med en nøgle-lignende pasform. Østrogen binder sig til østrogen -receptorer , insulin binder sig til insulin receptorer , kortisol binder sig til cortisol receptorer og så videre .
Binding af et hormon til sin cellulære receptor årsagerne den enkelte celle til at reagere accordingly. Insulin binding til en insulin -receptoren , kan få cellen til at optage mere glukose . Adrenalin binder sig til en adrenalin -receptorer kan forårsage en celle til rampe op på alle dets metaboliske funktioner .
Det cellulære respons kan afhænge af , hvilken type celle . For eksempel vil binyrerne receptorer på hjertemusklen blive stimuleret og fremskynde alle metaboliske funktioner , når der er bundet af adrenalin . Men binyrerne receptorer på tarm muskel vil presse cellefunktion og langsom metaboliske funktion , når der er bundet af adrenalin .

Overvejelser


Jo mere hormoner og deres cellulære receptorer er undersøgt mere og mere komplekse billedet looks. There er skjoldbruskkirtlen receptorer på æggestokkene og østrogen receptorer på de metaboliske organer . Der er insulin receptorer på binyrerne og adrenalin -receptorer på bugspytkirtlen .
De hormoner og organer arbejder synergistisk med en konstant hormonel regulering , reaktioner og feedback loops arbejder helhedsorienteret for at opretholde en hormonel balance i kroppen , mens du stadig være i stand til at reagere på udfordringer . For eksempel , at kroppen vil tilstræbe at holde en nogenlunde konstant blodsukker , om du er fastende eller bare spiste kage og is , og hormoner lykkes.
kirtler frigive hormoner , som bugspytkirtlen , æggestokke , og binyren frigive deres hormoner som reaktion på bestemte stimuli eller blot når niveauet af deres hormoner er sanses som værende lavt i blodet .
Bugspytkirtlen frigiver insulin , skjoldbruskkirtlen udgivelser skjoldbruskkirtelhormon , og æggestokkene frigivelse østrogen som reaktion på visse stimuli , samt når insulin , skjoldbruskkirtel hormon , eller østrogen sanses som værende lav .
Mange almindelige medicinske sygdomme som unormal menstruationscyklus , svær menopausale hedeture , træthed og koncentrationsbesvær er ofte på grund af vanskeligheder i hormonbalancen . Hvilke organer, der frigive hormoner er ikke syge , men snarere kommunikation og signaler frem og tilbage mellem de forskellige organer er ubalanceret og hormonelle stiger og falder i ukoordinerede måder . Mennesker, der føler dig syg og har symptomer , når skipper et måltid , eller få pludselig søvnig eller syg efter at have spist sukker eller drikker kaffe, lider af problemer i balancen mellem alle de forskellige hormoner , der er involveret med blodsukker balance .

Advarsel


Som hormonelle fungerer kroppen er så kompleks , og virkningerne af meget små mængder af hormoner så kraftig , det er uklogt at bruge farmaceutiske steroider eller hormoner , medmindre niveauet er usædvanligt lave, og instrueret af en læge . Selv om det undertiden er nødvendigt og endda livreddende , igen og igen brugen af hormoner udefra viser sig at have alvorlige konsekvenser .
lang tids brug af steroider til at kontrollere astma eller at undertrykke overdreven inflammatoriske sygdomme som leddegigt kan være livreddende og smertestillende , men kan svække immunsystemet , tynde knogler , og føre til krops- dækkende hormonelle ubalancer .
Brugen p-piller eller hormoner efter menopausally kan have skadelige virkninger på hjerte og blodkar . Kvinder , der ryger, er særligt udsatte . Brugen af anabolske steroider i atleter også udfordrer hormonbalance og kan have langsigtede negative konsekvenser .

Ekspert Insight

En nylig undersøgelse foretaget om brugen af østrogen hormoner ved overgangsalderen kvinder viste , at de lægemidler forårsagede skader på hjertet , især skade på blodkarrene , som forsyner hjertemusklen selv , benævnt koronararteriesygdom . Den østrogen gruppe af hormoner , især synes at føre til koronararteriesygdom og blodkar skader .
Ud over skadelige blodkar , er overdrevne hormonal niveauer i kroppen er forbundet med kræft i kønsorganer . Brysterne , prostata , og livmoderen er følsomme over for østrogen , og når for højt , er østrogen kendt for at stimulere disse væv alt .
Det ser ud til , at over års tid denne konstante overdreven stimulation kan føre til abnorm udvidelse af prostata , unormal vækster og blødning fra livmoderen og cyster i brysterne .
Kræft i alle disse organer er også ofte østrogen-følsomme og aktuelle behandling for bryst -, prostata- og livmoderkræft omfatter blokering overdreven østrogen . Lægemidler , der blokerer østrogen samt naturlige stoffer, der reducerer overdreven østrogen aktivitet i kroppen er almindeligt forsket til behandling og forebyggelse af bryst-og prostatakræft .
hormonlignende stoffer i sojaprodukter og produkter , for eksempel , bliver forsket og udviklet som en naturlig agent i stand til at balance hormoner i kroppen og nedbringe for store østrogen stimulation af følsomme væv .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.