historie stamcelleforskning

Fremkomsten af stamcelleforskning har udløst en ny retning inden for medicin . Bioteknologiske forskere fortsætte med at undersøge regenerative evner af stamceller i lyset af den igangværende diskussion omkring feltet . De potentialer, der ligger inden for denne forskning er en kumulativ undersøgelse , der går tilbage til opdagelsen af det menneskelige blodlegemer under et mikroskop . Denne artikel vil beskæftige sig med udviklingen , der har fundet sted inden for stamcelleforskning

Identifikation


Stamceller er identificeret som celler, der kan selv-reproducere i lange perioder af gangen. Ligesom et foster starter som en celle og multipla gennem celledelinger stamceller har samme kapacitet . Hertil kommer , er de i stand til at udvikle sig til flere forskellige celletyper , hvoraf nogle er muskler , blod , hud eller hjerneceller .
Stamceller er defineret som unspecialized i forhold til , hvad de kan gøre . I modsætning til blodceller , eller nerveceller , har de ingen selvstændig funktion . Men de celler, indeholder disse specialiseret kapacitet og kan producere celler , der er specialiseret .

Typer


I dag , embryonale stamceller og voksne stamceller er i fokus for den videnskabelige forskning undersøgelser . Fra 1980'erne udviklede inden for bioteknologi teknikker til at isolere embryonale celler fra mus og dyrke dem i laboratoriet . Venstre til at vokse på egen hånd, embryonale celler naturligvis differentiere i forskellige typer af celler . Det tog næsten 20 år for videnskabsfolk at holde embryonale celler fra differentiere . Når udført , forskerne var i stand til at vokse flere sæt af embryonale celler eller stængler .
Den anden type , voksne stamceller , er taget fra en bestemt kropsvæv eller orgel , og de kan også er i stand til selv at kopiere over lange perioder . Den primære forskel mellem embryonale og voksne celler er deres evne til at differentiere og udvikle sig til mange celletyper . Voksne stamceller kan kun gengive celler af denne type , mens embryonale stamceller kan reproducere en celle type i kroppen .

Funktion


cellebiologi , studerede først i 1800-tallet , er forstadiet til den stamcelleforskning i dag . Fremkomsten af mikroskopet gav forskerne et første kig på menneskeceller . Det var på dette tidspunkt , at cellerne blev identificeret som livets byggesten , der kan gengive og differentiere i celletyper , der udgør kroppen . Det var ikke før opdagelsen af DNA af James Watson og Francis Crick i 1953 , at forskere begyndte at forstå selvreplikerende evne af celler .
DNA i en embryonale celle er , hvad gør det muligt at differentiere til celletyper . Kemiske sekreter fra omkringliggende celler også hurtigt cellerne til at differentiere . Hvad har endnu at blive opdaget er , hvordan man få en celle til at differentiere til en bestemt type celler . For at besvare dette , videnskabsfolk fortsætte med at spore , hvordan DNA -signaler påvirker cellens udvikling . Når forstået , vil forskerne være i stand til at vokse specifikke celle-og vævstyper i laboratoriet , som kan bruges til behandling af syge væv i kroppen .

Potentielle


Fordelene ved stamcelleforskning ligger i skabelsen af cellebaserede behandlingsformer . Cellebaserede behandlingsformer vil give personer med behov for organer /væv transplantationer for at modtage en transplanteret organ , der blev dyrket fra stamceller for det pågældende formål . Andre programmer vil medføre at bruge stamceller som erstatning celler til at behandle sygdomme som Alzheimers , slagtilfælde , hjertesygdomme , diabetes , leddegigt , rygmarvsskader og Parkinsons .
Et velkendt stamcelletransplantation procedure forekommer, når en patient gennemgår en knoglemarvstransplantation . Først udviklet af E. Donnall Thomas fra 1950'erne til 1970'erne , knoglemarvstransplantationer indebærer brug af knoglemarvsceller i behandlingen af sygdomme i blodet og visse former for kræft . Disse celler , når sprøjtes ind i blodet , reproducere og i sidste ende træde i stedet for sygdommen-redet væv eller blod . Knoglemarvsceller er et mærke af voksne stamceller .

Overvejelser

En stor del af kontroverser omgiver de metoder, der anvendes inden for stamcelleforskning undersøgelse . Praksis med brug af embryonale celler til spørgsmål på grund af forskellige definitioner af, hvornår et menneskeliv begynder . Processen med at fjerne stamceller fra et foster , i realiteten ødelægger cellen . Pro -life fortalere overveje en sådan handling skal der træffes et menneskeliv , eller mord . Også anledning til bekymring , er kloning kapaciteter iboende i stamceller processen . Øget bekymring for denne dukkede op i 1997, året den første vellykkede kloning af et lam fandt sted .
Fortalere for stamcelleforskning stress behandling fordele i at forfølge undersøgelsen af embryonale celler , idet yderligere fund i området kan føre til en række behandlingsmuligheder for betingelser, der anses uhelbredelige . I øjeblikket er der love i stedet for varieret grad, som forbyder forskere fra fuldt at udforske mulighederne inden for feltet . Som sådan er forskere, der arbejder på måder at manipulere voksne stamceller til at udføre som embryonale celler .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.