hvad er Zyban ?

. Zyban er en receptpligtig medicin , der oprindeligt var designet til at være en antidepressiv , men har vist sig at være effektive i at hjælpe personer stoppe med at ryge ved at nedsætte abstinenser fra nikotin

Historie


opfundet i 1969 af Mariman Mehta af Burroughs Wellcome , et selskab som nu hedder GlaxoSmith Kline , blev Zyban patenteret i 1974 og bringes på markedet efter at den amerikanske Food and Drug Administration godkendelse sent i 1985 under navnet Wellbutrin . Men der var mange tilfælde af anfald i forbindelse med Zyban ved de anbefalede doser var ordineret til. Den blev genindført på markedet i 1989 , men med maksimal dosering retningslinjer . Oprindeligt blev brugt som et antidepressivt , i 1996 blev omdøbt Zyban efter studier viste det en hjælp for dem, der ønskede at stoppe med at ryge .

Tidsramme


Hvis du har planer om at holde op med at ryge , begynde at tage Zyban , mens du stadig ryger . Det vil tage Zyban omkring en uge at bygge op til et sådant niveau i kroppen , at det bliver effektivt . I den anden uge af brug, kan du gennemføre din plan om at ophøre med at ryge . Du skal angive en stop-rygning dato og holde sig til det , og holde styr på , da du startede på Zyban .

Overvejelser


Zyban har for det meste milde bivirkninger , men en , der kan være alvorlige-lægemidlet har været kendt for at udløse anfald . De mildere bivirkninger af Zyban er mundtørhed , kvalme , søvnløshed og sved .

Advarsel


Zyban er set forårsage krampeanfald hos cirka 1 ud af 1. 000 personer . Enhver, tilbøjelige til at anfald , epilepsi eller andre beslaglæggelse lidelser bør ikke tage Zyban . Hvis du bruger andre lægemidler med Zyban aktive ingrediens , bupropion , bør du undgå Zypan , som den øgede niveau af bupropion i din blodbanen kan føre til anfald . Nikotinplastre kan bruges med Zypan , men der er altid risiko for højt blodtryk . Hvis du har spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi , bør du ikke tage Zyban .

Fordele

Zyban var den første rygestop støtte, kom i tabletform . Med omfattende undersøgelser viser de skadelige virkninger af rygning , kan Zyban skære afhængighed af nikotin ved at styrke niveauet af visse kemikalier i hjernen , hvilket eventuelt at tilføje mange år i folks liv , som ellers ville blive afkortet med at ryge .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.