hvad er det humane genom projekt ?

Human Genome Project var en verdensomspændende indsats for at identificere , kategorisere og studere de gener i menneskets DNA , er den kemiske basepar , som er vores genetiske byggesten . Det var en storstilet projekt med fejende medicinsk og forskning konsekvenser-det menneskelige genom -projektet er som et kort over menneskelige gener , der vil fremskynde den videnskabelige opdagelser

Historie


Det amerikanske Department of Energy og National Institutes of Health har koordineret Human Genome Project med forskere over hele verden . Det startede i 1990 og blev fremskrevet til at tage 15 år . Det blev afsluttet i begyndelsen af 2003 takket være den teknologiske udvikling.

funktioner


The Human Genome Project identificeres og katalogiseret alle de gener , der er indeholdt i DNA af mennesker . Dette er omkring 25. 000 gener . Det er også fundet ud af sekvenser på 3,2 mia kemiske basepar i menneskelig DNA . Human Genome Project samlet en omfattende database og gjort det til rådighed for den private sektor til forskning . Selvom generne er alle nu identificeret , forskerne stadig ikke ved, hvad halvdelen af dem gør .

Identifikation


For at kunne identificere menneskelige gener , så forskerne på gener fra mange organismer , som ikke var menneskelig. Blandt disse var lab mus , bananfluer og bakterier, der findes i menneskets underliv . De har alle samme kendetegn for folk . Det hjalp forskerne finde ud af , hvilke gener der udføres specifikke funktioner . Eksempler er gener , der giver en person en bestemt fysisk funktion , gener, som bekæmpe sygdomme og gener , der påvirker adfærdstræk . Human Genome Project også brød ned den måde de fire DNA kemikalier-"A " , " T ", " C " og " G "-er parret op . De forskellige basepar bestemme et dyrs art og alle de individuelle træk .

Effects


The Human Genome Project løfter til revolutionere den måde, forskerne forskning menneskelige genetiske sygdomme . Dette forventes at føre til spændende nye måder at diagnosticere , behandle og forebygge sygdomme . Oplysninger blev stillet til rådighed for den private sektor . Private virksomheder fik lov til at licens -teknologi og blev ydet tilskud til lovende forskning . Missionen for Human Genome Project er at dele viden for at fremme medicinsk innovationer .

Overvejelser

The Human Genome Project gik meget langt for at overveje de etiske , juridiske og sociale konsekvenser af sin forskning . Det var den første betydningsfulde videnskabelige undersøgelse at gøre dette . Omkring 1 millioner dollars blev brugt undersøge disse spørgsmål . De omfatter fairness i at dele genetisk information , psykologiske virkning , reproduktive spørgsmål og fortrolighed af genetisk information . Projektlederne påstår ikke at løse nogen af disse problemer , blot at undersøge dem og åbne en dialog .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.