om blod donere

Blood donere er , når en rask person frivillige til at have sit Blod trukket med henblik på fremtidige blodtransfusioner eller skal bruges til at udvikle medicin . Da donorblod har en relativ kort holdbarhed , erhverve blod er et konstant problem og vedvarende behov for . Mangel på blod ses typisk hele sommeren og omkring vinterferie

Historie


Nogen må blod hver 2 til 3 sekunder . Hver dag i USA , 43. 000 pints af donorblod anvendes . Et pint af donorblod har potentiale til at hjælpe med at redde liv op til tre personer . En af hver syv hospitalspatienter behov blod .
De fire blodtyper , A , B , AB , og O , blev opdaget af Dr. Karl Landsteiner i 1901 .

Størrelse


Den typiske bloddonation er 500 milliliter , som er nævnt som én enhed . En enhed af blod er cirka en pint . Den gennemsnitlige voksne krop indeholder 10 liter blod . For en gennemsnitlig individuel , er blod omkring 7 procent af den samlede kropsvægt .

Tidsramme


donere blod tager normalt 10 til 15 minutter af de faktiske blod-tager tid , men hele tiden i blodet blodindsamlingscentret varer normalt omkring 45 til 60 minutter . Den ekstra tid er nødvendig for at sikre , at du ikke har nogen komplikationer , såsom besvimelse . Forfriskninger såsom orange juice og kiks eller cookies er sædvanligvis umiddelbart efter donationen .
Når plasma er doneret , det tager to til tre dage , der skal udskiftes . På den anden side , mistede mængden af væske fra donere blod er tjent ind inden for få timer . De røde blodlegemer tager omkring 36 dage at genopbygge , mens jern tabt donere tager omkring otte uger til at blive genoprettet .
I U. S. en sund voksen kan donere blod hver 56 dag og plasma to gange om ugen . Nogle udenlandske lande har strengere retningslinjer for hyppigheden af blod og plasma
donorblod kan gemmes i 42 dage

Typer


Der er fire hovedtyper af blod . A , B , AB , og O. Hver kan være positiv eller negativ for Rh faktor . Blodtype AB er en universel tjenestemodtager blodtype O Negative er en universel donor

Identifikation

donorblod screenes for sikkerheden , testet for HIV , viral hepatitis , syfilis og flere andre sygdomme . . Hvis en potentiel donor er anæmisk , hvilket betyder, hans røde blodlegemer er under det acceptable niveau , kan han ikke donere blod .

Advarsel

reaktioner kan opstå som følge af at donere blod , men de fleste er mindre . Disse omfatter en hypovolæmiske reaktion , resultatet af en hurtig ændring i blodtrykket . Dette kan medføre besvimelse . Blå mærker er undertiden er en bivirkning , som er hypocalcæmi , som kan forårsage prikken i læber og i alvorlige reaktioner , kramper . Kalciumtilskud kan forebygge mere alvorlige reaktioner . Endelig er der en lille risiko , hvis udstyret ikke er blevet steriliseret korrekt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.