om funktionen af heterocysts

Nitrogen er en væsentlig forudsætning for vækst af næsten alle former for liv , især planter . Selv kvælstof er rigeligt til rådighed i luften som en gas , er det ubrugeligt af planter og dyr , indtil det er forvandlet til nitrat eller ammoniak , som derefter bruges til at lave proteiner og andre vigtige stoffer . Nogle planter bruger specielle cyanobakterier , kaldet heterocysts , med henblik på at omdanne kvælstof i luften til en biologisk tilgængelig form

Identifikation


Heterocysts er specielle kvælstoffikserende celler dannes i visse typer af cyanobakterier i tider med lav kvælstof . Disse specialiserede celler , med henblik på at omdanne kvælstof i luften til en form bakterierne kan bruge , er nødt til at holde ilt ud af cellen . Dette kræver en række ændringer i selve cellen , herunder ekstra vægge for at holde ilt ude . Hertil kommer , da cellen skal ilt-fri for kvælstoffiksering til at ske det ikke er i stand til at producere nogle af de forbindelser, den har brug for at producere energi og holde sig i live . Som et resultat , engagere disse celler i en handel med andre nærliggende celler , udveksle anvendelige kvælstof til forbindelser, det kan blive til energi . Når en almindelig cyanobakterier celle bliver til en heterocyst , kan det ikke vende tilbage . Det menes, at heterocyst formationen er baseret på mængden af ammoniak og nitrat , der er tilgængelige .

Betydning


Heterocysts ofte danner et symbiotisk forhold til visse former for blågrønne alger . Det betyder, at to organismer arbejde sammen til gensidig fordel . Heterocysts give alger med ammoniak og nitrat , og alger på skift giver heterocysts med andre næringsstoffer . I denne form for symbiose , kan heterocysts udgør flertallet af de bakterier , og heterocyst dannelse ikke længere er reguleret af mængden af ammoniak og nitrat , men baseret på signaler om, at anlægget giver . Denne form for relation er ikke ualmindeligt mellem planter og bakterier , da det giver planterne til at få næringsstoffer de ellers ikke ville få .

funktioner


Heterocyst dannelse er præget af flere ændringer i cellen , herunder dannelse af yderligere tre cellevægge . Heterocysts også begynde at producere bestemte proteiner , der er involveret i kvælstoffiksering , og nedbryde proteiner , der producerer ilt . Endelig cellen producerer mere glykolysen enzymer , der gør det muligt at cellen til at producere energi uden ilt . Endelig , for at sikre , at ingen ilt er til stede i cellen, heterocyst celle producerer proteiner, som bekæmper de resterende ilt .

Typer


Ud over de symbiose mellem heterocysts og blå-grønne alger , symbiose mellem kvælstof fikserer bakterier og planter sker med andre arter også. De mest almindelige plante, der bruger denne teknik er bælgplanter familien , som omfatter bønner , jordnødder , kløver , og lucerne . Disse anlæg bruger en type af bakterier kaldet rhizobia i deres rødder til at producere kvælstof .

Betydning

Kvælstof fiksering , ved heterocysts og andre symbiotiske bakterier , er en vigtig del af økologi og er kritisk for at forhindre udtømning af brugbare kvælstof , ikke blot for de enkelte anlæg , der udnytter denne symbiose , men for økologiske systemer som en helhed . Kvælstoffiksering er grundlaget for en sådan praksis som sædskifte , hvor landmændene roterer felt mellem næringsstof-forbrugende planter som majs med andre , mere genopbygges afgrøder , såsom bønner og bælgfrugter . Uden heterocysts og andre kvælstoffikserende bakterier , de nitrat og ammoniak er nødvendige for at bevare liv ville være meget begrænset , således at kun visse typer af planter til at vokse og i alvorlig grad begrænser de mange forskellige dyr og planter , der befolker planeten .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.