om genoplivningsudstyr

Genoplivningsudstyr ( CPR ) er en teknik brugt af first responder teams , læger , sygeplejersker , børnepasning udbydere og lægfolk til at forsinke udbruddet af organskader eller dødsfald på grund af iltmangel . Det er almindeligt anvendt efter udbrud af hjerte -eller respirationsstop og kan hjælpe købe tid til et offer , før mere ekstraordinære foranstaltninger kan anvendes

Historie


Selv om det er blevet antydet, at en vis form for genoplivningsudstyr har eksisteret siden bibelsk tid , ifølge American Heart Association , den første dokumenterede CPR begivenhed fandt sted i 1891 . Dr. Fredrich Maas udførte den første menneskelige brystkompressioner . Imidlertid var de første succesfulde forsøg på brug af menneskelige brystkompressioner gjort af Dr. George Crile i 1903 .
James Elam og Peter Safar var opfinderne af mund-til-mund genoplivning .
CPR blev officielt udviklet i 1960 af American Heart Association . Det begyndte som et program at vise læger lukket hjertemassage teknik .

Funktion


HLR udføres , når det er fastslået, at hjerte- eller respirationsstop har fundet sted. Hjertestop opstår, når hjertet er stoppet slå og åndedrættet ophører , når vejrtrækningen er standset .
Det sker i næsten alle omgivelser, såsom hospitaler , klinikker , eller i samfundet ved at enhver, der er ordentligt uddannet og certificeret . Certificering er kræves af alle sundhedsprofessionelle , og dem, der arbejder i tæt kontakt med børn .
Efter at kontrollere for impuls og respirations , er det anvendes ved udstedelse af brystkompressioner og manuel ventilation eller mund-til-mund vejrtrækning , i personens luftveje . Munden er også kontrolleres for fremmedlegemer , mad eller affald . For hver 30 kompressioner , skal to velventilerede følge .
genoplivningsudstyr , korrekt udført , kan forebygge og forsinke organvæv skader eller dødsfald på grund af manglende iltet blod . Hjerneskade begynder efter passagen af næsten 4 minutter af ilt afsavn , og bliver irreversibel efter ca 7 minutter . Det er absolut nødvendigt at begynde at udføre CPR snarest muligt .

Overvejelser


Når der gives hjertemassage , er det bydende nødvendigt at fastlægge den teknik , der skal anvendes . Dette vil være forskellige afhængigt af alder på den person, som støttes.
For et barn ( et barn under 1 år gammel) , er brystkompressioner færdig med to fingre . For et barn i alderen 1 til puberteten , er komprimeringer givet med den ene hånd og den voksne er færdig med begge håndflader , en overliggende over den anden . Albuerne skal blive glattet som komprimeringer er leveret og en god forsegling over munden skal anvendes ved mund-til-mund ventilation .

Advarsel


Udførelse CPR på en sund person vil sandsynligvis medføre traumer til brystbenet ( brystet knogle ) ribben , og de omkringliggende organer . Det kan også forårsage hjerte arytmier .

Fordele

genoplivningsudstyr er ikke færdig med det formål at " genoplive " nogen , men snarere for at forsinke hjernens og organskader eller død , indtil avanceret livsopretholdende kan administreres . I tilfælde af en stoppet hjerte , en defibrillator ( hjertestop ) vil det være nødvendigt at genstarte hjertet . Intravenøs medicin kan også være behov for . CPR teknik køber en kort frist til at redde et liv .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.