historie difteri

Difteri var en almindelig barndom sygdom slående tusinder af ofre før vaccinationsprogrammer trådte i kraft , sammen med opdagelsen af sulfa narkotika , et stykke tid efter anden verdenskrig ( World War II ) . I 1920 mellem 100. 000 og 200. 000 registrerede tilfælde af difteri ramt amerikanerne hvert år , hvilket resulterede i 13. 000 til 15. 000 dødsfald årligt . Økonomiske og social degradering har set et comeback af difteri i det tidligere Sovjetunionen og andre dele af verden , til næsten epidemiske proportioner

Historie


Difteri dræbt 80 % af børn under ti år i løbet af hyppige udbrud i New England kolonierne , mellem 1735 og 1740 . Difteri erhvervet sit navn i 1826 fra franske læge , Pierre Bretonneau som proklameret la diphtherite . Det græske ord for læder , difteri , henviste til læderagtige membran tildækning af mandler , svælg og næse af difteri ofre . Groft forstørrede lymfeknuder gav ofre en klassisk " tyr-hals . " Mange difteri ofre døde af kvælning .

Geografi


områder af verden anses for at have den højeste dødelighed som følge af difteri i 1884 blev England , i grevskaberne Hampshire , Sussex , Surrey , Cambridgeshire , Lincolnshire , Bedfordshire , Herefordshire , Kent , Middlesex og Hertforshire . Den næsthøjeste dødelighed i England var i North Wales , Monmouthshire , Shropshire i Somersetshire . Byer i Frankrig med over 10. 000 indbyggere oplevede et fald i difteri dødsfald på 610 per million ofre ved 1886 til 1890 . Difteri blev epidemi i Cypress i 1889 . I Asien difteri fik skylden for langt mindre dødsfald og ikke var så udbredt som i Europa .

Teorier /Spekulation


Det er en udbredt opfattelse , at difteri var skyld i mange dødsfald registreret som kryds , som havde lignende symptomer og berørte ofrets lymfeknuder , som gjorde difteri . Kryds død tal blev tilføjet i med difteri døden tallene 1881 .

Betydning


Difteri var og er , med visse områder og socioøkonomiske grupper , der påvirker dem, der bor i umiddelbar nærhed af hinanden og i overfyldte betingelser , slumområder og fattige dele af verden . Difteri symptomer er forårsaget af toksiner produceret af difteri bacillen , kan Corynebacterium diphtheriae .

Effects

Difteri forårsage komplikationer kaldet myocarditis ( inflammation i hjertemuskulaturen ) som følge af exotoxin og skader på nervesystemet . Dette kan resultere i hjertestop. Nerveskader forårsager sløret tale og dobbelt syn ( diplopi ) som den mest fremtrædende virkninger af sygdommen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.