hvad er Chantix ?

Chantix er et receptpligtigt medicin bruges til at hjælpe folk holder op med at ryge . Den indeholder det stof vareniclin , som blev godkendt i 2006 . Undersøgelser viser, at 44 procent af befolkningen , der tager Chantix er i stand til at stoppe med at ryge , sammenlignet med 18 procent af dem , der tager placebo . Chantix er blevet forbundet med alvorlige psykiske symptomer, herunder voldelig adfærd og selvmordstanker , selv om disse reaktioner synes at være ret sjældne

Funktion


Når du ryger , nikotin rejser til nikotin receptorer i hjernen , der forårsager dopamin til at blive frigivet . Dette medfører en midlertidig behagelig følelse , der forstærkes hver gang du ryger . Chantix virker ved at blokere nikotin receptorer i hjernen . Som et resultat , kan nikotin ikke nå disse receptorer , og derfor ryger har ringe eller ingen effekt på hjernen . Chantix også udløser frigivelse af en lille mængde af dopamin i hjernen , som kan lette symptomer på nikotin tilbagetrækning .

Overvejelser


Selvom Chantix er den mest effektive stop-ryge bistand til rådighed i dag , er det ikke hensigtsmæssigt for alle . Hvis du har en nyresygdom eller lider af en psykisk sygdom , bør du ikke tage Chantix . Chantix er mere tilbøjelige til at forårsage alvorlige bivirkninger i disse grupper . Chantix bør heller ikke tages af folk, der er under 18 år eller af kvinder som er gravide eller ammer . Det stof er ikke blevet undersøgt i disse grupper og kan medføre skadelige virkninger .

Tidsramme


Chantix tages i 12 uger. Det kommer i månedlige dosis pakninger til at gøre at tage den rigtige type og antal piller lettere . For de første 3 dage , tage en hvid pille hver dag . På dage 4 til 7 , tage to hvide piller hver dag , en om morgenen og en anden inden sengetid . For de resterende 11 dage , tage en blå pille hver dag . Kan fortsætte med at ryge i de første 7 dage for at tage Champix .

Effects


Som enhver medicin , er Chantix forbundet med en anden effekt end den, for hvilken stof er taget . De mest almindelige bivirkninger er kvalme , flatulens , mavesmerter , opkastninger , fordøjelsesbesvær , forstoppelse , øget appetit , hovedpine , ubehagelig smag og problemer med at sove . Søvnproblemer er forbundet med Champix omfatte besvær med at falde i søvn og usædvanligt livagtige drømme . Nogle mennesker, der tager Chantix erfaring levende mareridt . Ekstra medicin kan ordineres af din læge til behandling af søvnløshed eller mareridt , mens De tager Champix .

Advarsel

Sværere bivirkninger omfatter alvorlige psykiske problemer , herunder paranoia , hallucinationer , selvmordstanker og voldelig adfærd . Et par mennesker har begået selvmord , mens De tager denne medicin . Disse bivirkninger synes at være mest almindelige i dem, der har en personlig eller familiær disposition til psykisk sygdom , og dem , der drikker store mængder alkohol mens du tager lægemidlet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.