hvad er bivirkninger af x - stråler ?

X-stråler er en fælles diagnostisk redskab i moderne medicin . Folk har dem for knoglebrud , for dental undersøgelser , og andre medicinske grunde. Men før de fleste x-stråler , dækker lægen eller tandlægen hænder patienten en bly vest , eller andre dele i spidsen. Dette fører til spørgsmålet , bare hvor sikker er x-stråler

Historie


X-stråler blev opdaget af Wilhelm Roentgen i 1895 . Hans første billede var af hans kones hånd , viser knogler og hendes vielsesring . Det blev noget af en sensation , og folk tog billeder af knogler til kunstneriske formål, som meget , som de gjorde medicinsk . Roentgen blev tildelt Nobelprisen i 1901 . Trods de første hævder , at x-stråler kunne helbrede enhver række lidelser ( herunder blindhed ) deres virkelige nytte lå i deres brug et diagnostisk værktøj . I mere end et århundrede , har lægerne påberåbt sig dem til at hjælpe med at behandle deres patienter .

Funktion


Det x-ray er et afgørende redskab i medicinsk billedbehandling . Ligesom andre metoder såsom en MR-scanning eller en CT-scanning giver en x-ray læger og andet sundhedspersonale til at se ind i kroppen uden brug af invasive procedurer . X-stråler er mest effektive i at kigge på knogler , som de tættere strukturer knogler sende tilbage klarere billeder . Dette er grunden til x-stråler er ofte gives , når ben er brudt . De kan også bruges til at se på bløde væv , såsom organer , eller for at søge efter tumorer og andre afvigelser . De er også bruges til at finde fremmedlegemer , der er blevet indgivet inde i kroppen .

Overvejelser


X-stråler stole på stråling , men de er ikke de eneste stykke moderne teknologi til at gøre det . Fjernsyn og radio også bruge en form for stråling til relæ deres signaler . Der er også omgivende stråling fra solen og det ydre rum , som alle levende ting på jorden er udsat for hver dag . X-stråler er også blevet omkring og i brug længere end andre moderne enheder såsom mobiltelefoner og computere , som også har vist sig at udsende stråling . I modsætning til nogle enheder , som scatter stråling overalt , x-ray maskiner er afskærmet for at fokusere stråling på et specifikt mål .

Tidsramme


Som med enhver kilde til stråling , den centrale komponent med hensyn til sundhedsrisici eksponering . Nogle former for stråling kan forårsage uoprettelig skade på en kort tid . X-stråler , der bruges til medicinske formål, anvendes kort , men i dette tilfælde den generelle sundhed risiko er lav . Langvarig eksponering for en x-ray kan være alvorlige , men det ville kræve en meget længere tid end millisekunder af eksponering som forekommer i et hospital eller tandlæge kontor . Heller ikke x-stråler dvæle i kroppen . Det betyder, at der er heller ingen kumulativ virkning , som kan skabe en langsigtet eksponering i andre stråling typer .

Betydning

X-stråler er en vigtig medicinsk redskab , og på trods af den stråling , de anses for sikre . Den ledende forklæder , at patienter slid er forebyggende foranstaltninger til at beskytte mod en mulighed snarere end vished. Til gravide kvinder x-stråler bør begrænses , fordi et foster er mere modtagelige for potentiel skade . For den gennemsnitlige person , vil dog x- ray i sig selv ikke give nogen form for bivirkninger til side udgør en momentan ubehag forårsaget af maskinen eller tunge forklæde (og ikke stråling ) . Nogle farvestoffer , der anvendes som indikatorer i x-stråler kan give bivirkninger milde bivirkninger eller allergiske reaktioner , og disse bør drøftes med den behandlende læge i forvejen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.