hvordan madforgiftning spredes ?

Udbetalingen


Madforgiftning er mest almindeligt spredes fra mad , der indeholder usunde bakterier til mennesker , der kommer i kontakt med den pågældende fødevare. Hvis bakterierne ikke bliver dræbt af rengøringsmateriel eller ordentlig opbevaring , kan det arbejde sig ind i systemet hos enhver , der uforvarende indtager det . Udbredt madforgiftning tilfælde oftest opstår, når et stort parti af fødevarer er forurenet med en virus eller bakterier og serveres til en person eller personer . Inficeret med madforgiftning kan sprede det til andre gennem deres fækal rester . Dette kan forebygges ved flittigt at vaske sine hænder , undgå fysisk kontakt med andre og søger behandling fra en læge, der kan være i stand til at ordinere antibiotika .

Årsager


Madforgiftning er normalt forårsaget af bakterier som E. coli og salmonella , som kan spredes fra rå fødevarer til mennesker . Dette sker , når den person, forbereder maden ikke til at ændre redskaber , vaske sine hænder eller rent et område, hvor han har arbejdet med rå mad . Denne bakterie kan derefter overføre fra deres hænder , skærebræt , kniv eller køkkenbordet til andre objekter , der kan komme i kontakt med mad , den person spiser det eller nogen andre, der kan berøre disse emner , før de har været sminket . Vira og parasitter kan også forårsage madforgiftning , men dette sker langt sjældnere i de udviklede nationer . Pesticider og insekticider , der rejser på frugt og grøntsager er også blevet kendt for at forårsage madforgiftning , men igen på et langt lavere . Svamp og skimmel , der skyldes mad fordærv også kan forårsage madforgiftning , kan som upasteuriseret mejeriprodukter . Mennesker, der kommer i kontakt med dyr , især krybdyr og padder eller deres afføring kan afhente salmonella -virus fra dem , da virus kan spredes fra dyr fecal spørgsmål til mennesker .

Forebyggelse


De fleste tilfælde af fødevareforgiftning kunne være forhindret, hvis kokke , servere og mæcener tog den rette omhu for at sikre , at fødevarerne håndteres på en sikker , sanitære måde , og at deres personlige hygiejne er også en høj prioritet . Ofte vaske sine hænder, er en nem måde at undgå overførsel af bakterier eller bakterier . Folk , der ikke har det godt bør også holde sig væk fra andre folks mad for at forebygge eventuelle sygdomme eller tilfælde af fødevareforgiftning i at sprede sig . Kokke skal også sikre , at deres mad er gemt korrekt og ved den rette temperatur . Kød skal opbevares på et køligt , tørt miljø omkring 45 grader Fahrenheit . Alle rester skal være tæt pakket . Frugt og grøntsager bør vaskes og tørres grundigt før du spiser . Brød og andre letfordærvelige varer bør inspiceres før spisning for at sikre, at de ikke har ødelagt og /eller produceret skimmel eller svamp .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.