hvordan man kan rapportere en nødsituation ( ringer 911 )

Du vil lære at lave en effektiv opkald til alarmtjenester

Du skal bruge: . .
Telefon ( fastnet eller Cellular )


1
Vigtigst er det, Forsøg at bevare roen . Vurdere situationen-hvad er nødsituation? Er en bygning i brand ? Har nogen været skudt ? Er din mor der har et hjerteanfald ? Det er dit ansvar at være i stand til at kommunikere dette til afsenderen. Hvis opkaldet ikke er en nødsituation , erklærer, at den afsender første ting .

2 .
Lad afsender lede samtalen. Han eller hun vil have spørgsmål , de har brug for at spørge-lad dem stille disse spørgsmål , og besvare dem så godt som du kan . Dette vil hjælpe afsender i at få assistance så hurtigt som muligt .
3 .
finde ud af din placering . Det kan være sværere, når du kører-først finde ud af , hvad vej, du er på , hvilken retning du går , og hvad den nærmeste cross-gade er . ( Dvs. jeg er på Hwy 14 sydgående , lige nu passerer Hwy 169 ) Placering er den vigtigste brik af oplysninger, som du kan give afsenderen . I en alder af mobiltelefoner , vil ekspeditionscenter ikke nødvendigvis vide, hvor du er lige fra din 911 opkald .
4 .

Kommuniker det grundlæggende i situationen . "Min mor er at have et hjerteanfald , vi forsøger at komme til hospitalet , men vi ønsker en ambulance for at møde os . " De 911 Center kan have til at overføre dig til et andet agentur. Vær tålmodig , hvis dette sker-de er bare forsøger at få dig hjælp, vil komme til dig så hurtigt som muligt
.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.