kan x - stråler dræbe en person ?

Brugen af X-Rays i sundheds området indeholder vigtige diagnostiske oplysninger til læger og tandlæger . Men , stråling kan også være farligt . Givet omfattende eksponering , kan de forårsage kræft eller andre sundhedsmæssige risici for liv . Patienterne har berettigede bekymringer om , hvad niveauet af eksponering er sikker . En forståelse af baggrunden og de typiske beløb af X-Rays der bruges i forskellige medicinske procedurer kan afhjælpe i hvert fald nogle af disse bekymringer . Med denne viden , kan folk foretage informerede vurderinger om sikkerheden af specifikke tests .

Historie


Den første person til at tage en X-Ray billede blev Wilhelm Roentgen i november 1895. Konti uenige om, hvorvidt billedet var af hans kones hånd eller af en nøgle , der blev efterladt på nogle kamerafilm ved siden af en billedrør . Hvis den første historie er sand , det skete kort efter Roentgen opdagede usynlige stråler ved et uheld . Han arbejdede med billedrør generatoren opfundet af en englænder , Sir Richard Crookes , to år tidligere . Generatoren nu kaldes en Crookes Tube . Hvis den anden version er sand, så opdagelsen og første billede blev samtidig . I begge tilfælde , var opdagelsen af de usynlige stråler en glad ulykke for medicin . For sin opdagelse , modtog Roentgen Nobelprisen i fysik .

Betydning


X-Rays hjælpe folk i sundhedsrelaterede arena både i diagnose og behandling . Ved at lade læger og tandlæger til at se den interne struktur i det menneskelige legeme uden invasive procedurer , kan problemer såsom tumorer , knuste eller misvisende knogler , og at udvikle tandproblemer blive undersøgt . Mere præcise metoder til behandling kan derefter konstrueres . Sammen med den ofte livreddende egenskaber af X-Rays , har potentiale steget for øget hyppighed af kræft , som kan være forårsaget af X-Ray eksponering . X-Rays nu også tjener i forsøg på at forhindre terrorangreb på fly ved at scanne bagage .

Fordele


Udviklingen af X-Rays ført til mere sofistikerede enheder , som sikrer bedre diagnostiske muligheder . Den beregnede eller edb tomografi scanning , forkortet CT -scanning , erstatter den faste X-Ray maskine, hvor patienten er mellem X-Ray generator og en fotografisk plade med en roterende enhed , der cirkler kroppen . Resultatet er en serie af mange computerbilleder . CT- scanning giver mere detaljerede visninger af indre organer samt knogler . Når en simpel X-Ray kan vise knogler klart og vage konturer af organer , CT -scanning kan belyse nærmere funktioner i organerne.

Overvejelser


Det store potentiale for at få hjælp i medicinske problemer må afvejes med en forståelse af den potentielle skade fra X-Rays , især fordi de er blevet sådan en grundlæggende del af medicinsk diagnose . Læge og tandlæge personale har så kommet til at stole på X-Rays , som ofte billeder kan tages uden tilstrækkelig interesse for at akkumulere celleskader . Desuden kan der være begrænset forståelse af de faktiske dosering mønstre af deltagerne i at give X-Rays --- teknikerne .

Misforståelser

En almindeligt oplyst udtalelse fremført af sundhedspersonale --- og utvivlsomt hørt mindst én gang af stadig læser --- er , at et enkelt X-Ray giver ikke større effekt end udsættelse for kosmisk stråling fra at tage langrend Airline .
Stråling måles i forskellige enheder , men en fælles ene er det millirem , forkortet mrem eller millisievert ( mSv ) . En gennemsnitlig flypassagerer tager ti flyvninger om året er udsat for tre mrem . En bryst X- Ray sender ti mrem til knoglemarven . En række af dental X-Rays sender ca 9,4 mrems til knoglemarven , men flere tusinde mrem til huden . Den omtrentlige letale dosis , det vil sige mængden af stråling , der vil medføre døden hos 50 % af de personer, der udsættes for det , er 450. 000 mrem . [ Kilde : . Nationale Råd for strålingsbeskyttelse og Målinger ]

Advarsel

De farer fra lejlighedsvis eksponering for læge-og tandlæge X-Rays synes mindre end de opnåede fordele. Imidlertid er der rejst spørgsmål om effekten på DNA gennem øget brug af CT -scanninger, som bruger mange gange det beløb af X-Rays end simpel , et skud procedurer . For eksempel kan en enkelt øvre mave- tarmkanal CT- scanning sender en mængde af stråling til kroppen , der svarer til 150 bryst X-Rays . En fuld CT-scanning af maven svarer til 500 bryst røntgenstråler . [ Kilde : . Europa-Kommissionen , Radiation Protection rapport 118 , " Henvisning Retningslinjer for Imaging , " 2000 ] til National Academy of Sciences i 2005 fundet kræftrisiko fra en X-Ray procedure være ganske lille , men fortsatte engagement har en potentiel at øge risikoen . [ Kilder " Science Daily , " Oktober 27, 2005 , besøgt November 16, 2008 , " Sundhed risikoen ved eksponering for lave niveauer af ioniserende stråling , bestyrelsen på Radiation Effekter Forskning , National Academy of Sciences ( National Academies Press , 2005 ) . ]


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.