om DNA-ekstraktion

DNA ekstraktion er en multi -trins proces, hvori det genetiske materiale i cellerne fjernes og renses . Analyse af DNA efter ekstraktion kan være et meget potent redskab for både medicin og retsvidenskab , der giver mulighed for identifikation og sammenligning af DNA-prøver samt screening for diverse genetiske sygdomme

Du skal bruge: .
internetadgang
<. /h4 >

Potentielle


DNA-analyse er et stærkt værktøj gør det muligt at matche hår og blodprøver fra et gerningssted til mistænkte . Det kan også bruges i faderskabssager og i forbindelse med screening for genetiske mutationer , såvel som i basale laboratorieundersøgelser arbejde . Analysen af DNA er nævnt som genomik , og i alle tilfælde DNA skal udvindes fra celler med henblik på at udføre nogen form for analyse .

Identifikation


Det første trin i DNA ekstraktion er at " lyse " cellerne . Lyserende cellen indebærer at nedbryde cellemembranen ( og i nogle tilfælde en ekstra membran kaldes en cellevæg ) . Cellemembranen encases cellen og er ansvarlig for at holde både kernen ( hvor DNA er ) og resten af cellen intakt . Brud membranen kan ske enten ved slibning eller ved hjælp af sonikering . Slibning indebærer anvendelse af fysisk magt til at bryde cellemembranen , mens sonikering bruger højfrekvente lydbølger at punch huller i membranen.

Funktion


Det andet trin af DNA ekstraktion er at fjerne lipider ved hjælp af et rengøringsmiddel . Lipider er hvad der gør op olier , og alle cellemembraner består primært af lipider , der kan forstyrre DNA-analyser . Vaske-og rengøringsmidler , der anvendes, er meget lig dem, der anvendes til vasketøj . Ved at have både et opladet og en ikke -ladet ende , rengøringsmidler hjælpe med at bryde op lipider i mindre rum kaldet miceller , som derefter kan fjernes fra opløsningen .

Ekspert Insight


Endelig er DNA fjernes fra opløsningen ved at tilføje en alkohol , normalt ethanol eller isopropanol . DNA -molekyler er uopløselige i disse stoffer --- selve DNA-materialet er for debiteres skal opløselig i disse relativt ikke- polære forbindelser . Som et resultat , bundfald de ud , hvilket betyder, at de ikke længere er opløst, og i stedet falder til bunden af løsningen som en solid . Derefter kan DNA skal udvindes ved hjælp af centrifugering --- hvor en maskine spinder røret omkring meget hurtigt , hvilket får DNA til at danne en solid pille i bunden , som derefter kan fjernes . Denne proces vil også fjerne de salte eller andre stoffer, der kan bo opløst i alkohol .

Overvejelser

DNA-ekstraktion kan også forbedres ved at tilføje et par skridt i processen , hvilket sikrer renere og højere kvalitet DNA . Et fare for udvinding er tilstedeværelsen af visse proteiner , der virker til at forringe DNA , tilføjelse af agenter kendt som chelatorer vil binde sig til calcium og magnesium ioner i opløsningen , som er ansvarlig for disse proteiner handlinger . Også til stede i den oprindelige løsning er proteiner , der binder sig til DNA og kan forurene prøven . Disse kan fjernes med proteiner , der nedbryder de bundne proteiner , eller ved at fjerne dem ved hjælp natriumacetat , får dem til at blive fjernet fra den løsning .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.