om rygning før en graviditet

Blandt de mange undersøgte sundhedsmæssige risici, der knytter ryge cigaretter og andre tobaksvarer , rygning forud for en graviditet er et særligt bemærkelsesværdigt , fordi undersøgelser viser , at det øger chancerne for fosterskader . Som en sikkerhedsforanstaltning anbefaler de fleste ansatte i sundhedssektoren holde op at ryge, hvis du overvejer at blive gravid eller har mistanke om du måske er gravid

Historie


I 1981 begyndte den amerikanske regering , der kræver visse " Surgeon General 's advarsler " for at blive optaget på cigaretpakker . En af disse advarsler var , " Rygning af gravide kvinder kan resultere i føtal skade , for tidlig fødsel og lav fødselsvægt . " Andre advarsler viser også , at rygning " kan komplicere graviditeten . "

Betydning


På trods af disse fremtrædende advarsler , nyere undersøgelser viser, at omkring 13 procent af kvinderne stadig røg mens du er gravid . I mange tilfælde er denne simpelthen fordi vordende mødre har svært ved at bryde deres tidligere afhængighed . Dette kan skyldes en manglende uddannelse eller de uoverkommelige udgifter ved rygestop hjælpemidler . Mange receptpligtig rygestop medicin er ikke omfattet af sundhedspleje planer , og over -the-counter støtte til rygestop kan være lige så dyrt , eller mindre effektive . Udfordringen i at afhjælpe fosterskader på grund af rygning under graviditet ligger stort set på at lette den enkeltes evne til at bryde hendes afhængighed .

Effects


Rygning mens du er gravid er farligt for mange grunde . Cigaretter indeholder mere end 2. 500 kemikalier , og når en gravid kvinde tager i disse kemikalier , så gør hendes ufødte barn . Den mest farlige kemiske for det ufødte barn er gift kulilte , som er i alle cigaretter .
Gravide kvinder der ryger, er mere tilbøjelige til at have en graviditet uden for livmoderen . Graviditet uden for livmoderen opstår , når et foster begynder at udvikle sig i et område af en kvindes reproduktive system ( ligesom æggelederne ) foruden livmoderen . Graviditet uden for livmoderen , hvis ikke fanget hurtigt nok , kan være dødelig for både mor og barn .
Rygning kan medføre langsom vækst af fosteret og næsten fordobler risikoen for et barn at have en lav fødselsvægt . Omkring 12 procent af alle babyer født af kvinder, rygere har en lav fødselsvægt . Lav fødselsvægt kan føre til mange tidlige og varige helbredsproblemer i en baby som astma , cerebral parese og mental retardering .
Kvinder , der ryger , mens gravide køre en meget højere risiko end ikke-rygere for miscarrying eller som har en baby , der er dødfødt .

Time Frame


Som med enhver afhængighed , rygestop er en vanskelig opgave . Som sådan , potentielle mødre bør begynde at forsøge at bryde deres afhængighed længe før de bliver gravide .
rygestop er stressende . Selv hvis du ikke har røget i lang tid , at holde op med at ryge lægger stor vægt på både krop og sind . Kobling dette med den fysiske og følelsesmæssige stress i et graviditet kun ondt værre .
For de fleste rygere tager det mere end man forsøge at holde op. Undersøgelser har vist, at mere end halvdelen af rygere tilbagefald indenfor det første år efter afslutning . Rygning er en hård vane at bryde , og mange mennesker falder ud af vognen deres første par forsøg .
De fleste kvinder kender ikke de er gravide i hvert fald indtil 2 uger efter undfangelsen . Du kan planlægge på at holde op at ryge i det øjeblik du finde ud af du er gravid , men virkeligheden er du vil være gravid for mindst et par uger før du er sikker på , at du er . Ved denne tid, kan uoprettelig skade er allerede blevet gjort .
De mest kritiske tidspunkt for udviklingen af en baby er i løbet af de første 8 uger. Dette er , når barnets vitale organer begynder at udvikle sig. Det er også når det gælder sundhed afgørelser af moderen , såsom rygning , kan forårsage mest skade .

Overvejelser

Mødre, som med succes op med at ryge efter en graviditet kommer til udtryk rådes til at forblive ikke-rygere af flere grunde :
* Unge spædbørn, der udsættes for passiv rygning fra tidspunktet for fødslen køre en meget højere Risikoen for vuggedød , eller SIDS .
* Passiv rygning øger risikoen for en nyfødt at udvikle en luftvejssygdom .
* Ammende mødre , der stadig røg kan passere skadelige kemikalier til deres børn om modermælk . Væsentlige er barnet at blive forgiftet , hver gang det ammer .

Forebyggelse /Solution

Hvis du har planer om at have en baby , og du er ryger , bør du tillader dig selv i mindst 6 måneder til at afslutte , før du selv prøve at blive gravid . Dette giver dig masser af tid til at rådføre sig med din læge om rygestop- støtte samt tid til at forlade igen , hvis du tilbagefald . Personer med begrænsede ressourcer bør nå ud til nonprofits , der kan hjælpe med at finde billige løsninger til at hjælpe bryde nikotinafhængighed .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.