hvad er klasser af receptpligtig medicin ?

Receptpligtig medicin er opdelt i tre klasser , baseret på hvilke betingelser de er vant til at behandle . Receptpligtig medicin er derefter inddelt yderligere i det, der kaldes planer med hensyn til deres potentiale for misbrug af den brede offentlighed . Receptpligtig medicin har potentiale til at være vanedannende , og bør kun anvendes til deres formål

Effekter


Den gruppe af receptpligtig medicin oftest misbrugt er opioider . Opioider , også kaldet analgetika , er ordineret af en læge til at lette symptomer på moderat til svær smerte . Opioider er begunstiget af stofmisbrugere , fordi de har evnen til at give den person, en følelse af en euforisk høj . Denne klasse af receptpligtig medicin kan misbruges til det punkt , at personen vil have frygtelige tilbagetrækning problemer , når han forsøger at stoppe med at bruge dem . Nogle eksempler på opioider er Vicodin , Percocet , og Oxycontin-almægtig smertestillende

Funktion


deprimerende er den anden klasse af receptpligtig medicin . . De arbejder ved at slappe af muskler og påvirke centralnervesystemet af en person. De fleste depressiva klassificeres som barbiturater eller benzodiazepiner . Barbiturater er den stærkeste af de to , og har været stærkt misbrugt siden deres fremkomst . Benzodiazepiner faktisk blev skabt , fordi de ville være i stand til at udføre mange af de samme funktioner som barbiturater , men være mindre vanedannende . Depressiva bruges til at behandle symptomer på angst og mange søvnforstyrrelser . Disse omfatter sådanne lægemidler som Valium og Xanax .

Betydning


Den tredje klasse af receptpligtig medicin er stimulerende . Denne type medicin anvendes til behandling af sygdomme som narkolepsi , astma og hjerne dysfunktion hos børn . Stimulanser vil øge puls og blodtryk , øget fysisk aktivitet og årvågenhed . De er meget farlige , når misbrugt , da de kan resultere i kramper eller hjertesvigt . Blandt de kendte stimulanser er stoffer som kokain . Historisk set har stimulanser blevet anvendt af stofmisbrugere for at imødegå nogle af virkningerne af depressive .

Advarsel


lov om bekæmpelsesmidler fra 1970 opdelt receptpligtig medicin i kategorier baseret på deres potentiale til at blive misbrugt , idet de laveste tal , der afspejler den større potentiale for det . En fortegnelse I stof er en , der ikke har nogen anerkendt medicinsk brug i USA og kan ikke anvendes sikkert selv under lægeligt tilsyn. Heroin og hasish er eksempler . En fortegnelse I stof har en meget stort potentiale for at blive misbrugt , ligesom en liste II stof . Disse stoffer har en accepteret anvende lægeligt men har mulighed for at føre til store afhængighed af brugeren , hvilket kan betyde stofmisbrug . Nogle liste II stoffer er morfin , oxycodon og phenobarbital .

Typer

Skema III stoffer har mindre potentiale for afhængighed og misbrug , men muligheden eksisterer stadig . Nogle af disse omfatter ketamin og anabolske steroider . Planlæg IV stoffer « misbrugspotentiale er mindre end de i skema III , nogle Skema IV stoffer er Ambien og Valium . Skema V narkotika har langt mindre sandsynlighed for at blive misbrugt , såsom hoste suppressants .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.