hvordan man kan pasteurisere æg derhjemme

Mange gange , yndlingsopskrifter kræver friske , rå æg . Opskrifter som Egg Nog , Orange Julius , Spaghetti a la Carbonara og mange flere kan simpelthen ikke gøres med kogt æg . Men rå æg kan være bærer af angst salmonella , alias madforgiftning. Hvordan kan du gøre dine yndlingsopskrifter og ophold sikkert og sundt ? Du kunne gå ud og købe pasteuriserede æg , selvom det ikke altid er nemt at finde dem , du eller kunne pasteuriseret dem selv , derhjemme ! Det er så nemt du vil ikke tro det

Du skal bruge: !
En gryde til opvarmning af vand , stor nok til at holde både æg og vand .
.
En gelé eller slik termometer .
Æg.

Vand nok til at dække æg .
komfur eller anden varmekilde .
timer eller pålidelige ur .


1 .

Bring æg, du planlægger at pasteurisere til stuetemperatur. Starter ved stuetemperatur sørger for, at æggene nå målet temperatur for at dræbe eventuelle salmonella i dem hele vejen ind til centrum .
2 .
Sæt vand i gryden og læg det på ovnen . Sørg for at bruge en tilstrækkelig stor gryde , så æggene vil passe sammen med nok vand til helt at dække dem .
3 .
Klip termometeret på siden af gryden , så det vil måle temperaturen som den stiger og er nem at læse , når du varme vandet . Lad ikke termometer til at hvile på bunden af gryden .

4 .
Varm vandet til mellem 145 og 160 grader . Tilsæt æg til vandet i gryden .
5 .
Tag gryden fra varmen og lad det stå i 3 minutter . Det er alt du skal gøre ! Tag æggene op af vandet og opbevares i køleskab . Brug som du ville enhver anden æg .

gode råd og advarsler • Køb æg af højeste kvalitet du har råd til gør en kæmpe forskel i sandsynligheden for spredning af salmonella , som er forårsaget af uhygiejniske forhold , hvor æggene er produceret. Glade, sunde høns er mindre tilbøjelige til at have salmonella bakterier
 • Salmonella er en mild form for tyfus . du kan have haft det , og ikke kendt dig havde det
 • Hvis du har . immunsystemet problemer , eller på anden måde sårbare over for sygdomme , være meget omhyggelig med ikke at spise rå , upasteuriseret æg eller kødprodukter , da der er en lille mulighed for at pådrage sig salmonella , som kunne være meget farligt for en person, hvis helbred er allerede kompromitteret .
 • Der har været rapporter om, at pasteuriserede æg har en lidt mindre rig smag end rå æg , men mange mennesker kunne ikke se forskel . Under alle omstændigheder er det bedre at være sikker .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.