kørestolsadgang ’ New York City restaurant guide

Mens amerikanerne med Disabilities Act af 1990 har gjort meget for at fremme bevidstheden om og tilgængelighed for mennesker med handicap , er der stadig betydelige frustrationer for dem, der rejser med kørestol i New York City-især i forbindelse med måltider . Her er nogle forslag , der kan øge din nydelse af The Big Apple , herunder tilgængelig restauranter

Historie


Amerikanerne med Disabilities Act ( ADA ) i 1990 behandlede spørgsmålet om tilgængelighed på arbejdspladser , transport , regering og offentlige bygninger , butikker , teatre , hoteller og restauranter , som kræver , at bygninger blive ændret så meget som muligt til at rumme mennesker med handicap . Krav til nye bygninger er eksplicitte og omfattende . Hvis en ny bygning er åben for offentligheden , skal den være åben for hele offentligheden, giver adgang indrejse og brug af alle faciliteter og services. Hvis der opstår problemer for handicappede , og specielt kørestol ved hjælp af lånere er i bygninger opført før 1990 . ADA kræver det, er kommet for at blive beskrevet som " rimelige tilpasninger ". Hvad der kan synes rimelige måske eller måske ikke være realistisk , og forsøger så de kan nogle bygherrer er i stand til at give fuld tilgængelighed . Kørestol mæcener rapport som mange frustrationer-rejse til en øvre etage via en vareelevator stadig fyldt med store- trash-så behageligt oplevelser-. hjælpsomme medarbejdere, der giver adgang med ynde og respekt i vanskelige situationer

Geografi


Mange af New York Citys tilgængelighed problemer er en funktion af geografi og økonomi . Uden for midtown , stadig meget af byen afspejler tidlige bosættelse . Dette betyder, at mange gamle-meget gamle-små bygninger , der ofte er knyttet ved fælles vægge . Yderligere-meget som det ser ud til at komme som en overraskelse for nogle beboere hvert år-New York har reel vintervejr . Sne , is og voldsom regn på klippegrund jord førte tidligt bygherrer til at benytte trin og dybe karme til barrikade indre rum fra elementerne. Imødekommende det store antal mennesker , der søgte boliger fra tidlige dage på betød trapper både udvendigt og indvendigt Til denne dag , bygninger afspejler tidlige byggeri problemer . Elegant boliger i Greenwich Village stadig vise resterne af højt uelegant vandtanke på deres tag , som i det tyvende århundrede , vand-pres var ikke tilstrækkeligt til at slukke brande i bygninger over to etager . Man må derfor se i øjnene, at nogle restauranter har til huse i gamle bygninger i New York City er og vil forblive utilgængelige for kørestolsbrugere -brugende spisende gæster.

Identifikation


Identifikation af en tilgængelig restaurant involverer tre strategier , der bedst beskrives som at tænke stort, definere rimelige og pulver næsen . Når det kommer til at tænke stort, generelt , at jo større restauranten eller anlægget , hvori det ligger , jo større grad af handicappede overnatningssteder . Gamle eller nye , har hoteller med restauranter gjort ihærdige bestræbelser på at byde alle gæster . En online guide til restauranter omfatter så forskellige hoteller : Ramada Five Points Plaza . Soho Grand og Ritz-Carlton , Battery Park ( downtown ) W Times Square, St. Regis , Waldorf Astoria , og Hyatt ( midtown ) . I New York står hotel køkken hårdere konkurrence end i de fleste byer , og derfor har tendens til at være af bedre kvalitet og højere renter end i byerne , hvor der ikke er restauranter på hvert et hjørne .

Misforståelser


Da spørgsmålet om " rimelig bolig , " spørger meget direkte spørgsmål vil sikre en behagelig oplevelse i den uafhængige restauranter . Personale kan være uvidende om , hvordan " rimelige " oversætter for nogen ved hjælp af en kørestol , og " øh , sikker " er ikke et passende svar på spørgsmål om bolig . Newyorkere tendens socialt at være meget direkte ( krydse en enkelt gade kan fortælle dig i hvilken grad ) , men det betyder også, at et direkte spørgsmål vil sandsynligvis få et direkte svar . Derfor spørger hjælper . Har du skridt udenfor , indeni ? Er der en rampe ? Er bar og spiseplads på samme niveau ? Er der plads mellem bordene for en kørestol ? Hvor ofte folk i kørestole spise i din restaurant ? Hvis du ikke får gode , klare svar , bevæge sig op linjen-New Yorkerne er vant til kunder, der ønsker kun at tale til maitre d ' eller endda ejeren . Deres grunde kan være langt mere useriøst end din, men anmodningen er hyppige og vil bringe nogen kvalificerede til telefonen .

Forebyggelse /Solution

Når det kommer til pulveret næsen strategi , igen , en direkte spørgsmål den bedste måde at afgøre, om en restaurant bliver på din liste . Hvor er toilettet? Er der plads til at komme til det i en kørestol ? Her New York byggeri møder virkeligheden . Selv erfarne hjemmehørende fodgængere har bad fortællinger-at komme forbi tjenere på en stejl trappe i 4- tommer hæle , vandreture gennem endeløse gange og nå frem til et anlæg , der gør flyselskab badeværelser se både rummelige og mousserende . Ja, ejerens husleje er monumental , og tablespace er i høj kurs , og vi ved alle , at prisen på baby bok choy er gået gennem taget , men virkelig . En tur til en New York restaurant badeværelse er ofte en øvelse i ydmyghed . Direkte spørgsmål vil forhindre det i at blive en øvelse i tomhed eller ydmygelse .

Potentielle

tegn på bedring fortsætter . Zagat-restauranten bibel , der skylder en stor del af sin succes til sine New York guide-er under stort pres for at løse tilgængelighed i sin næste udgave . Den nuværende borgmester tager spørgsmål om tilgængelighed alvorligt , både for byens borgere og for besøgende . Ændringer i reglerne , der tillader mere udendørs spisning gøre måltidet del af restauranten middag mere tilgængelig . Der er også , at de sociale ligefremhed , der virker i din favør . New York er langt fra perfekt , men tilgængelighed og indkvartering for alle beboere og besøgende er spørgsmål , som byen aktivt kæmper med . Stil spørgsmål , forventer svar , og nyd oplevelsen af madsted i New York .

Ekspert Insight

Online og trykte ressourcer er begyndt at fylde de huller efterladt af Zagat . Tidlige dage endnu , men du kan ønske at udforske følgende :

1) Time Out New York : " . kørestolsadgang Badeværelse " Gå til " Søg " og se listerne for " kørestolsadgang " og Nogle restauranter har protektor vurderinger samt notering .

2 ) Billige Gys reklamerer en guidebog , som indeholder et par prøve anmeldelser . Tilgængelighed fortegnelser er inkluderet .

3 ) Menuism er en ny hjemmeside, som kan berettige den fremtidige kontrol . På nuværende tidspunkt webstedet en lille liste over restauranter (mest kæder ) , men kan vokse .

4 ) Access-stand . site tilbyder to vejledninger til New York . Restauranten guide er under opbygning , men Big Apple Greeter kører

En sidste advarsel: . Uanset om din restaurant anbefaling kommer fra din søster-in-law , en trykt eller online guide , eller endda dit hotel concierge , afhente telefonen . New York restaurationsbranchen er udfordrende og flygtige . Selv erfarne beboere er kommet frem til en skattet destination for at finde det-væk .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.