om førstehjælp

Førstehjælp er den første pleje til en sygdom eller skade . Det er typisk udføres af en lægmand , indtil professionel medicinsk behandling kan udføres . Nogle overfladiske eller mindre skader kan ikke kræver yderligere behandling efter førstehjælp pleje er givet . Førstehjælp består af simple teknikker , at en person kan udføre med lidt udstyr

Historie


Den første registrerede tilfælde af førstehjælp blev udført i det 11. århundrede af religiøse riddere . Uddannet i medicinsk behandling , de dannede rækkefølgen af St. John til at behandle slagmarken skader .
I midten af det 19. århundrede , var Røde Kors blev dannet for at yde omsorg for syge og sårede soldater . Soldater blev formelt uddannet til omsorg for hinanden , indtil ambulancefolk ankom . I 1878 foreslog en hær kirurg uddannelse af civile til at give premedical behandling . Ordet " førstehjælp " blev oprettet som en kombination af " første behandling " og " National støtte. " Civile ambulancefolk blev uddannet til at yde førstehjælp til politiet , jernbaner og miner .
Førstehjælp er fortsat med at udvikle sig , og mange har udviklingen været foretaget på området . Nye teknikker , udstyr og uddannelse bidrager til moderne , enkel og effektiv førstehjælp .

Funktion


Den primære funktion førstehjælp er at give en vis grad af pleje så hurtigt som muligt , indtil professionel lægehjælp ankommer . Formålet med alle medicinske behandling , herunder førstehjælp , er at redde eller bevare livet . Førstehjælpsudstyr er vigtigt at give on-the-spot støtte for skader og sygdomme . Disse kits generelt omfatter elementer såsom bandager , gaze , tape , saks , et termometer , medicin såsom aspirin og acetaminophen , hydrogenperoxid , antiseptisk salver , saltvand og vatkugler og vatpinde .

Typer


Der er flere typer af førstehjælp ; mange brug for specifik uddannelse . Marine -eller vandområder, førstehjælp er typisk udføres af livreddere eller redning dykkere . Den dækker de specifikke foranstaltninger , der skal træffes efter vandbaseret redning . Battlefield førstehjælp beskæftiger sig med behandling af sårede soldater og civile i en aktiv slagmarken eller efter en kamp . Wilderness førstehjælp er ansat , når læger eller civilt beredskab er forsinket på grund af vejret , beliggenhed, terræn eller afstand . I dette tilfælde kan førstehjælp gives for så lidt som et par timer eller så længe et par dage .
Der er også mange typer af førstehjælp teknikker . CPR ( genoplivningsudstyr ) gives , når vejrtrækningen er ophørt , typisk i tilfælde af nær drukning. Heimlich manøvre bruges til at fjerne fremmedlegemer , der blokerer luftvejene , når en person er kvælning. Adrenalin eller insulin kan gives , når en person er gået ind anafylaktisk chok eller diabetisk chok . Dressing af sår , ben indstilling , og anvende varme eller kulde i tilfælde af hypotermi eller forfrysninger er også fælles førstehjælp teknikker .

Overvejelser


Der er visse nødvendige færdigheder til at udøve førstehjælp . Selv om de fleste mennesker er i stand til at yde førstehjælp i en eller anden form , er det vigtigt at lære nogle af disse færdigheder til brug i nødsituationer . Kendskab til Heimlich manøvre eller CPR kan være forskellen mellem liv og død . Uden disse færdigheder , kan kun de grundlæggende førstehjælp ydes .

Fordele

Førstehjælp er den første reaktion på skade, og det kan bogstaveligt redde liv . Det kan også forhindre yderligere traumer til den tilskadekomne og fremme hendes bedring. Uden førstehjælp , kunne en simpel skade bliver alvorlig eller endog forårsage en person til at omkomme , især når ingen medicinsk hjælp at hente .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.