om gift eg , efeu og sumac

De fyndige råd " Blade af tre , lad det være " har længe været rundt som en advarsel mod at røre dem giftige planter , der kan efterlade en person kløe som gale . Poison eg , vedbend og sumac er de tre mest almindelige og sandsynlige syndere , når det kommer til at efterlade et skovklædt område med rande og ridser på dine arme eller ben

Betydning


Poison eg , vedbend og sumac er en af de største årsager til , hvad der er kendt som kontakt dermatitus i Nordamerika . Alle tre af disse anlæg er medlemmer af den samme plante slægt kaldet toxicodendron . Den del af vedbend , eg og sumac , der skaber al elendigheden er en olie kaldet urushiol . Urushiol er antigen er et af de mest intense stoffer i anlægget verden . Det anslås, at op til 85 procent af dem, der har den mindste kontakt med en plante , der indeholder urushiol vil udvikle kontakteksem .

Identifikation


På trods af den formaning at holde sig væk fra bladene af tre , mange mennesker lider de associerede elendighed med kommer i kontakt med gift eg , efeu og sumac , fordi de ikke er så nemme at genkende . Disse planter kan vokse så buske eller så længe , woody vinstokke . Bladene kan være så skinnende som en plast blad eller kedelig . Længden af den giftige blade kan variere fra 1 tomme til over 5 inches . Kanten af bladene kan være glatte eller savtakket , og selv om der normalt grønne , kan de skifte til gul eller lyserød .

Effects


Den reaktion at være udsat for forgifte eg , efeu og sumac kan tage mellem 12 og 18 timer , selv om udslæt , der er den mest tydelige tegn ikke kan dukke op i endnu nogle dage . I løbet af denne 12-til 18- timers periode huden bliver rød med små buler og muligvis blærer udvikler sig. Når udslættet ikke udvikler det kan ofte vise sig i linjer , der svarer til det nøjagtige sted , hvor håndlavet kontakt med bladet .

funktioner


Det udslæt, der udvikler sig fra eksponering for forgifte eg , efeu og sumac er differentieret fra lignende vises udslæt af den overvældende kløe . De blærer , som udviklede tidligt kan begynde at sive væske indtil en gul skorpe former over dem . Skorpen vil normalt falde ned, og når den gør huden under bliver ofte ulideligt ondt . Udslættet fra Poison Ivy er særligt følsom over for bakteriel infektion , især hvis der er for meget ridser .

Forebyggelse /Solution

Vask det berørte hudområde inden for 15 minutters kontakt med enkle vand og mild sæbe kan resultere i at undgå virkningerne af udslæt helt . Hvis ikke vand er tilgængelig , sprit cam opnå det samme . Hvis der ikke sprit er til rådighed, vil enhver alkoholholdig drik gøre i en knivspids . Hydrocortison creme kan afhjælpe mange af symptomerne , så længe den anvendes hurtigt nok efter eksponering , før nogen hævelse eller blærer finder sted .

Advarsel

Indtil du er i stand til at vaske huden , undgå at røre den. Olier af giftige planter er sandsynligvis stadig på fingrene , og anvendelse af de fingre for nogen anden del af kroppen kommer til at resultere i at sprede udslæt . Også undgå enhver brug af antihistamin cremer eller benzocain på grund af mulighederne for at øge følsomheden , når de ramte huden er rørt eller kommer i kontakt med et objekt .

Misforståelser

Den farligste misforståelse i forbindelse med giftige planter som eg , vedbend og Sumac er, at hvis du ikke er påvirket negativt første gang du kommer i kontakt med det, så skal du have en form for immunitet . Selv om det er fuldt ud muligt for en person at komme i kontakt med disse planter endda to eller tre gange uden at blive ramt, vil personen lide af kontrakten dermatitis , næste gang han kommer i kontakt med disse planter .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.