om phthalater

Phthalater er en gruppe af kemikalier, der anvendes til fremstilling af plast som blødgørere . De tilsættes til plast for at gøre dem holde længere og /eller gøre andre plasttyper mere fleksibel . De findes i mange produkter, bl. a. legetøj , produkter til personlig pleje , træværk , medicinsk udstyr og vinylgulve

Overvejelser


Mennesker regelmæssigt udsættes for phthalater ved brug af produkter, der indeholder kemikalier , vejrtrækning phthalat forurenet luft , som bliver behandlet med ftalat -holdigt udstyr og /eller bor i nærheden til en fabrik , der bruger phthalater . Kvinder har en højere eksponering for phthalater , som de findes i kosmetiske produkter ( de laver neglelak mindre sprødt og reducere stivhed i hårspray ) , deodoranter og parfume, som kvinder bruger på daglig basis . PVC medicinsk udstyr er også en kilde til phthalater .

Effects


Effekter af eksponering for phthalater som en gruppe er ikke rigtig forstået . Imidlertid har eksponering for bestemte phthalater , såsom di-nibutyl ftalat vist sig at påvirke de udviklingsmæssige og reproduktive systemer . National Toxicology Program , der er anført en anden phthalat , Di -(2- ethyhexyl ) phthalat som en forbindelse, der er " rimelig forventes at være kræftfremkaldende for mennesker " . Dette kemiske har været involveret i problemer i udviklingen af det mandlige reproduktive system . Di-( 2- ethyhexyl ) har været anvendt i vejrtrækning rør til nyfødte og har vist sig at påvirke udviklingen af det mandlige reproduktive system . Generelt , sundhedsmæssige virkninger er afhængig af mængden en enkeltperson er udsat for , hvilken type af phthalater og alder eller tidspunktet for eksponeringen .

funktioner


Der er tests til rådighed , der kan afgøre, om du har været udsat for navnlig phthalater , de prøver enten blodet til phthalater eller din urin for metabolitter . Strukturen af de mere almindeligt anvendte phthalater blødgørere er dybest set en ester ( en phthalatfri gruppe er knyttet til en ester ) . De fleste er farveløse væsker med en svag lugt , der er uopløselig i vand .

Forebyggelse /Solution


Phthalater bliver sundhedsspørgsmål , når de kommer i kontakt med kropsvæsker , hvilket er grunden til deres anvendelse som blodposer og plast medicinsk slanger er blevet udspurgt . Når i kroppen , er de phthalater gemt i fedtvæv , der indblande dem som kræftfremkaldende . I en undersøgelse fra 1998 foretaget af det amerikanske Consumer Product Safety Commission konkluderet , at kun et fåtal af de børn, der legede med bideringe eller rangler , der indeholdt phthalater var i enhver eksponering , især på grund af den indtagne mængde af kemiske . Efter yderligere forsøg , senere 10 år udsendte Kommissionen et forbud mod salg af legetøj , der indeholdt visse phthalater , og nationale forhandlere som Wal-Mart og Toys R Us har allerede opfyldt ved at trække deres phthalater indeholder legetøj fra hylden .

Betydning

Ifølge CDC , 5 procent af kvinderne i den fødedygtige alder viser niveauer for forurening af phthalater , navnlig DBP , der har vist sig at forstyrre en normal udvikling hos mandlige fostre . Det er dog stadig alt for svært at sige , om forbrugerne bør være virkelig bekymrer sig om brugen og eksponering for phthalater på grund af den begrænsede forskning og resultater .

Historie

Blødgørere har været i brug siden midten af 1800-tallet med tilføjelse af ricinusolie til cellulose nitrat. Det var først i begyndelsen af 1900-tallet , at phthalater blev indført som et mindre giftigt alternativ til den tidligere anvendte blødgørere . Da det viser sig, at der er en løbende debat om giftighed af phthalater og de farer, de udgør.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.