kronologisk fordele ved rygestop

Det er ingen hemmelighed, at der er mange sundhedsmæssige risici , når de vælger at ryge . Hvad der engang var på mode i begyndelsen af det 20. århundrede er nu blevet en af de dødeligste vaner at erhverve . Der er måder at bryde den vane , selv om , og de sundhedsmæssige fordele ved rygestop begynder næsten med det samme . Under den time for time eller dag for dag vil helt sikkert øge rygerens konfidensniveau , som giver ham incitament til at fortsætte sin søgen mod bedre sundhed

Betydning


Det er blevet anslået af Centers for Disease Control ( CDC ) , at mere end 400. 000 amerikanere dør hvert år af rygning . Det er blevet besluttet , at rygning er ansvarlig for flere dødsfald end selvmord , mord , bilulykker , alkohol kombineres og AIDS . Alene af denne grund , er fordelene ved rygestop bringes frem i lyset .

Funktion


Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge . Ligegyldigt hvor længe en person har røget , eller hvad hans alder kan være , kan det ske , og hans helbred bliver stadig bedre . Årsagen til afhængighed er helt klart af nikotin , hvilket øger og frigiver et kemisk stof i hjernen kaldet dopamin . Dopamin er ansvarlig for behagelige fornemmelser en person føler , hvilket er grunden til mange , der ryger er ofte afhængige af det som en afstressende eller en relaxer i tider med angst . Virkningerne af dopamin kun vare en kort tid , hvilket resulterer i rygerens " behov " for en anden cigaret . Men , de sundhedsmæssige fordele ved rygestop begynder i så lidt som 20 minutter efter den sidste røget cigaret , og sidste så længe som 10 år eller mere .

Tidsramme


Inden for blot 20 minutter efter ryger en cigaret , blodtryk og puls falder, giver hjerte en tiltrængt pause . Otte timer senere kulilte i kroppen begynder at falde , hvilket forbedrer tilførslen af ilt gennem blodet . Inden for 24 timer , er alle spor af kulilte væk . Otteogfyrre timer efter rygning den sidste cigaret , er alle spor af nikotin vasket ud af kroppen , og rygeren kan begynde at mærke en forbedring i følelse af smag og lugt .
Det er mellem 2 og 12 uger, at blodcirkulationen er tilbage til fuld kapacitet , og lungefunktion kan stige med så meget som 30 procent . For dem , der lider af rygerens hoste , vil de begynde at lægge mærke til det ikke længere eksisterer efter 3 til 9 måneder , sammen med deres åndenød . Inden for 1 år efter rygeophør er risikoen for at opleve et hjerteanfald skåret i halve. Fem år senere , er risikoen for at dø af lungekræft eller mund cancer reduceres med 50 procent , og når de ryger har nået sit 10-års ophør jubilæum , hans risiko for at lide et hjerteanfald eller udvikle lungekræft svarer til dem, der aldrig har røget .

Misforståelser


Der er rigtig mange misforståelser om rygestop , at ganske ofte forhindrer dem, der ønsker at holde op fra at holde op . Måske er den største misforståelse mente at de skulle kvalt er, at du uundgåeligt vil få uønskede pounds . Dette er ikke nødvendigvis tilfældet . Størrelsen af den vægt er opnået ved rygestop , vil primært afhænge dit valg af fødevarer , der anvendes til at kontrollere trangen til nikotin . For eksempel, hvis du vælger frugt og veggies over chokolade , chancer er du vil bevare din figur og øge din generelle sundhed .

Overvejelser

Rygning påvirker ikke kun rygeren , men dem omkring dem. Passiv rygning , røg udåndes af rygeren , anses for at være farligere end cigaretter selv . Partiklerne frigives til luften omkring dem, der ikke ryger , inklusive spædbørn og børn , er meget mindre , og derfor indåndes dybere ind i deres lunger . Således har fordelene ved rygestop ikke ende med rygeren selv . Børn af rygere vil være en nedsat risiko for at udvikle astma og luftvejsinfektioner , og dem, der er gravid , vil også mindske risikoen for at levere en for tidlig eller undervægtig baby .

Advarsel

Mens de sundhedsmæssige fordele ved rygestop langt opvejer eventuelle fordele en ryger føler cigaretter giver , vil der også blive abstinenssymptomer . De vil som regel begynde omkring 4 timer efter den sidste røg cigaret og vil blive værst for de første 3 til 5 dage . Nogle af symptomerne kan omfatte hovedpine og irritabilitet , eller kan være lige så alvorligt som depression . Mens mange føler , at holde op " kold tyrker " er et bevis for deres viljestyrke , er der mange rygestop -programmer og produkter designet til at hjælpe rygeren igennem denne prøve tid og øge chancerne for at forsøget lykkes . De første 2 uger anses for at være de mest kritiske , når de forsøger at bryde den vane , så det er absolut nødvendigt at søge al den hjælp, du kan .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.