om tarmparasitter

Der er tre store typer tarmparasitter , der plager mennesker . Protozoer , bændelorm , og rundorm kan opholde sig i både de store og tyndtarmen , med nogle arter af disse i stand til at rejse til andre steder i kroppen . Tarmparasitter kan være meget lille eller let kan ses med det blotte øje . De er et problem i hele verden , især i underudviklede nationer med dårlige sanitære forhold

Årsager


Intestinale parasitter gøre deres vej ind i den menneskelige krop gennem en række metoder . Dem , der findes i jorden kan få ind via åbninger i huden , eller hvis jorden er ved et uheld indtages . Parasitter , der lever i fødevarer kilder , såsom grise og kvæg kan indtages . Menneskers og animalsk affald kan forurene vandforsyningen , der fører til vækst og eventuel spredning af parasitter . Mennesker allerede inficeret med parasitter kan videregive dem til andre gennem utilsigtet kontakt med deres afføring .

Rundorm


En ofte set tarmparasitten er en rundorm kendt som spolorm lumbricoides . Den trives hvor renlighed er mangler , og er ret almindelig i den sydøstlige USA . Æg af denne parasit kan indtages med rå mad , der er kommet i kontakt med inficerede jord eller lægges i tarmene af en person, der allerede er smittet . Denne parasit æg vil klække og larverne vil gradvist gøre deres vej til tarmene , hvor de kan vokse til , så længe 1 fod . Dette rundorm vil ofte producere ingen symptomer , med undtagelse af mild mavesmerter . De kan blive væltet ud af kroppen gennem afføring . Andre typer af spolorm kan forårsage sygdomme på en lignende måde , invaderer tarmene og reproducere der . Hageorm og børneorm er udbredt slags denne parasit .

Protozoerne


Giardia lamblia er navnet på den encellede protozoer væsen , der kan forurene vand , hvilket kan resultere i en sygdom, kendt som Giardiasis . Denne betingelse forårsager diarr¨¦ , mavebesvær , og svær kramper . Folk , der svømmer i , drikkes eller på anden måde udsat for vand , der er blevet plettet af denne parasit kan blive syge. Den organisme vil få ind i tarmene og lægger sig til væggen , hvor det vil påvirke personens system . Andre parasitiske protozoer kan forårsage sygdomme som amebiasis , cyclosporiasis og cryptosporidiose . de er alle tarm- lidelser , der involverer diarré og tab af appetit , blandt andre ubehagelige symptomer

Bændelorm


Bændelorm få adgang til folk, når de spiser fisk eller kød , der indeholder larver . Svinekød , oksekød og fisk bændelorm er de tre hyppigst forekommende arter . Larverne vil gerne knytte sig til tarmens slimhinde , når de er blevet forbrugt , og derefter foder ud personens system . De kan vokse sig store anstrengelser for , med nogle nå så langt som 20 meter . Æggene vil forsvinde ud af kroppen gennem afføring og gøre deres vej ind i jorden , hvor de optages af dyr til at fuldføre cyklussen. Der er ofte ingen tegn på en bændelorm , men nogle kan føre til sygdomme som trikinose , med en bred vifte af symptomer som træthed , opkastning , kvalme og muskelsmerter .

Behandling

Læger kan diagnosticere tarmparasitter ved at undersøge prøver af en persons afføring for æg , larve eller voksen parasit . Afhængigt af hvad væsen er årsag til problemet , kan medicin gives at hjælpe med at lindre symptomerne og også dræbe parasitten . Dehydrering fra parasitter er altid en bekymring , så folk diagnosticeret med dem rådes til at drikke store mængder væske . Alvorlige tilfælde af tarmparasitter kan have behov for indlæggelse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.