hvordan rygning påvirker sundhed?

hindrer lungefunktion


Rygning er stærkt ætsende for sundheden af det menneskelige legeme , i særdeleshed til lungerne , hvor cigaretrøg inhaleres og optages i den fine bløde væv foring små luftsække dybt i lungerne . Cigaretrøg , som indeholder stærkt kræftfremkaldende ingredienser , herunder tjære , arsen og kulilte , hindrer lungerne evnen til at filtrere snavs og fremmedlegemer og blander sig med den ilt udveksling , der finder sted i alveolerne , der er små luftsække placeret dybt nede i lungerne, som transporterer ilt i blodbanen .

Hæver Blodtryk og puls


Nikotin , som er det vanedannende element , der er indeholdt i cigaretrøg , er også en potent stimulerende . Nikotin øger blodtrykket og øger puls , til tider dramatisk . I almindelig rygere , kan dette føre til hjerte-kar- komplikationer såsom en forstørret hjerte , arytmier og koronararteriesygdom . Nikotin forårsager også forsnævring af blodkar, som kan forværre allerede eksisterende hjerteproblemer og også føre til slagtilfælde , svimmelhed og smerter i brystet .

forstyrrer Blood Sugar Metabolisme


Cigaretrøg har vist sig at hæmme blodsukker metabolisme ved at gribe ind med produktion af insulin , som er ansvarlig for at tillade blodsukker til at indtaste kroppens celler . Dette kan føre til forhøjede blodsukker over tid , som kan skade synet , blodkar , og føre til fuld-blæst diabetes . Konstant forhøjet blodsukker niveauer har en ætsende virkning på hele kroppen systemet , og kan disponere en person ( i ekstreme tilfælde ) til organsvigt .

Lung Cancer og emfysem


Det er en kendsgerning, at cigaretrøg kan forårsage lungekræft . Der indeholder mere end 100 kendte kræftfremkaldende stoffer , cigaretrøg oversvømmelser lungerne med en kemisk cocktail , som er blevet bevist gang på gang at forårsage lungekræft og emfysem . Da den lille luftsække i lungerne bliver lammede og dræbte væk fra langsigtet cigaretrygning , emfysem udvikler sig. Hvornår lungevæv kan ikke længere tilstrækkeligt reparere sig selv , kan det mutere og gennemgå radikale celledeling , og bliver til kræft.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.