hvordan aktivt kul virker

Historie


Mennesket har brugt kul i en række forskellige måder i tusinder af år . Ancient hinduer brugt det til at rense deres vand , og egypterne brugte det topisk at behandle forgiftning . I 1700-tallet , blev adsorption egenskaber for visse typer af trækul , som forkullet dyreknogler , opdaget. Kaldet knogle-sort , denne trækul var nyttigt til at fjerne urenheder fra vand , sukker og andre stoffer . Gradvist fremstillingsprocessen for aktivt kul blev mere sofistikeret . Ved begyndelsen af det 20. århundrede , metoder til følge aktivt kul , også kaldet aktivt kul fra kul blev mere almindelig og mere effektiv .

svamp -lignende struktur


Hemmeligheden bag aktivt kul , hvordan det kan filtrere og rense så godt , er dens svamp-lignende struktur . Denne struktur er skabt i aktiveringsprocessen . Der er mange måder at gøre aktivt kul , begyndende med kulstofholdige ( carbon-rige ) forløber materialer , såsom træ , kul , rug stivelse og kokos skaller . Nogle metoder bruger ekstrem varme til nedbryde prækursorer , mens andre bruger varme gasser eller syre . Effektiviteten af slutproduktet varierer baseret på den metode og antallet og størrelsen af hullerne i processen skaber

Adsorption


Når små huller er skabt i kulstof , dens faktiske areal bliver enorm-. et enkelt gram aktivt kul kan have et areal på 500 kvadratmeter og et pund af det er lig med 125 acres . Dette er vigtigt , fordi aktivt kul har en naturlig evne til at adsorbere organisk og nogle uorganiske stoffer . Adsorption er en proces, hvor stoffer tillægger overfladen af aktivt kul , i modsætning til Absorption , hvor et stof bliver helt diffust til en anden. Det er derfor, den øgede areal er mere vigtigt : jo større overflade , jo mere aktivt kul kan adsorbere-jo mere ulækkert kram det kan filtrere fra dine fisk tank , for eksempel. Over tid , fylde de små huller op og kulstof begynder at blive ineffektive , så aktivt kul skal skiftes jævnligt , hvis det anvendes til regelmæssig filtrering . Nogle typer af aktivt kul kan renses og genbruges så godt.

Van der Waals vekselvirkning


Aktivt kul adsorberer stofferne så let på grund af noget, der hedder van der Waals vekselvirkning , som beskriver intermolekylære kræfter . Den adsorption , som aktivt kul svarer til den metode, gekkoer bruger til at klatre vægge . Den gecko har små hairlike setae på sine fødder-hver 1 /36 bredden af et menneskehår-at skabe et stort areal . Hver setae har mellem 100 og 1. 000 endnu mindre spatulae på spidsen . Hver spatulae , der rører en overflade giver en lille bånd mellem molekyler af muren og molekyler af spatulae . Den kombinerede kraft obligationer på spatulae af blot en enkelt tå er nok til at tillade en gekko at hænge suspenderet fra glatte glas . Tilsvarende store areal af aktivt kul gør det muligt at obligation til lige så stor en mængde af mange stoffer

mange anvendelser

Aktivt kul anvendes i en lang række applikationer-. fra vand filtrering til akvarier til behandling selvmordsforsøg-og har været det i årtusinder . Dens evne til at rense vandet har reddet utallige liv , som har sin evne til at adsorbere giftstoffer efter de er indtaget .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.