hvordan man kan kalibrere mikroskoper

Mikroskoper giver enhederne kan ses på en større forstørrelse end det er muligt med det blotte øje . Kalibrering et mikroskop muliggør en fysisk måling , der skal træffes , og kan bruges til at bestemme størrelsen af en prøve

Du skal bruge: .
mikroskop
Okular netvasrk .
Stage mikrometer .1 .
Placer netvasrk i okularet . Dernæst justere okularet , så skalaen , som er ætset ind på netvasrk er skarpt fokuserede .
2 .
Placer mikrometer på mikroskop scenen . Der er en cirkel, som er ætset på mikrometer , der kan ses med det blotte øje . Brug cirklen for at centrere mikrometer , og fokus mikroskopet ved hjælp af energibesparende objektiv . Dernæst sted den ønskede målsætning på plads og skarpt fokus på scenen mikrometer skala .
3 .

Brug xy knapperne til kontrol med flytning af scenen . Line up okularet netvasrk med scenen mikrometer . Når to sæt linier passer sammen , kigge efter et andet sted , hvor de line up nøjagtigt igen .
4 .
Beregn afstanden på scenen mikrometer mellem de to linjer, der matcher op. For eksempel er der , hvis afstanden mellem to divisioner er 10 mikrometer , og er 15 splittelse mellem de to linjer , der passer op , så den samlede distance er 150 mikrometer .
5 .
Tæl Antallet af divisioner på okularet netvasrk mellem de to linjer , der passer op , derefter finde ud af afstanden mellem hver linje . For eksempel , hvis der er 30 splittelse mellem de to linjer , der passer op , og vi ved fra scenen mikrometer , at denne afstand er 150 mikrometer , så hver division på okularet repræsenterer 150 micrometers/30 divisioner=5 mikrometer /division .

gode råd og advarsler


 • Du bliver nødt til at kalibrere hver objektiv , som du er interesseret i at arbejde med . Du bliver nødt til at udføre kalibreringer for hver mikroskop , som du er interesseret i at arbejde med .
 • Håndtere okularet netvasrk og scene mikrometer med omhu . Stage mikrometre kan være temmelig dyrt .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.