5 principper for motiverende interview

Motiverende samtaler ( MI ) er en type af rådgivning , der søger at gøre det muligt for kunden at identificere, analysere og løse ambivalens om et bestemt problem . MI har til formål at ændre en persons motivation til at udføre skadelige adfærd . Den blev første gang drøftet af professor William R. Miller i en 1983 artikel i " adfærdsterapi . " I 1991 skrev professor Stephen Rollnick og Miller , " Motiverende Interviewing ", som er udarbejdet på fem vigtigste MI -principperne.

Generer en Gap


Dr. David B. Rosengren , af National Health Care for hjemløse Rådet , nærmere fem principper om AMI som : . Generer en Gap , Roll med Resistance , Undgå argumentere , Can Do og Express empati Disse er grundlæggende ideer og være i stand til at rådgive og hjælpe en person , er det bedst at rådføre sig med en person der er certificeret i MI teknikker . Da disse er rådgivning teknikker beskæftiger sig med mennesker , der altid sort og undtagelser fra reglerne . Det første princip at generere en kløft , betyder, at samlingen lederen bemyndiger kunden til at beskrive deres mål og værdier , så har dem beskrive deres nuværende tilstand og adfærd . Klienten hjælpes til at se, at der er en kløft mellem deres mål og opfattelse af sig selv , og hvad de faktisk gør . Et eksempel ville være, hvis en overvægtig person blev spurgt , hvad de ønskede at gøre for en karriere og de sagde til model . Terapeuten kan bede kunden , hvad der er vægten af en gennemsnitlig model , så bede kunden , hvad hendes vægt er . Hvis klienten ikke umiddelbart se forskellen , kan terapeuten forsøge at klarlægge det ved at stille yderligere spørgsmål såsom : "Hvad er forskellen mellem 200 og 120 pounds ? " , " Hvor mange pounds mister du hver dag ? " og " Hvor længe vil det tage dig at mister 80 pounds med din nuværende træningsprogram ? "

Rolling Med Resistance


Det næste princip er rullende med modstand , hvilket betyder, at sessionen leder ikke bør uenig med kunden . Hvis kunden er resistente over for, bør en ny linje af afhøring eller anden teknik anvendes. Hvis en klient er fast , at de ikke er alkoholiker , snarere end uenige eller bevise dem forkert , kan en terapeut bede kunden , hvor mange drinks han mener en alkoholiker tager i løbet af dagen , så spørg hvor mange drinks han tager .

Undgå At argumentere og kan gøre


På samme måde , betyder det næste princippet om at undgå argumentere ikke sætte etiketter på klienten . Konfrontation er ikke brugt i MI . Den næste princippet om " kan gøre "betyder , at rådgiverens opgave er at sikre , at kunden føler hun er i stand til forandring . Terapeuten kan vise video eller give kunden en biografi om en person med de samme problemer , der skiftede sig selv . Hvis klienten ikke tror, de kan ændre sig, skal dette tages op ved at spørge hvorfor de mener, at dette og præciserede , hvad der er at stoppe dem fra at skifte .

Express Empati


Det femte princip , der udtrykker empati , betyder , at rådgiver skaber en atmosfære, hvor klienten føler sig inspireret og behageligt at være åben og ærlig med rådgiveren . Dette er normalt opnås ved reflekterende lytte , gentage og forstå, hvad klienten siger . Der skal være ubetinget positiv opmærksomhed og respekt fra terapeuten til klienten . Det er counter-intuitiv , men sandt , at hvis du accepterer den person , de er mere tilbøjelige til at skifte . Hvis du pres og få dem til at føle dårlig nok om ikke at ændre sig, de er mindre tilbøjelige til at skifte .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.