hvad er det hormon cortisol ?

Hormonet cortisol er produceret af binyrebarken i hjernen . Det er udgivet i blodet som reaktion på stress eller angst . Cortisol øger blodtryk og blodsukker

Identifikation


Den kemiske formel for cortisol er C21H30O5 . Det er et kortikosteroid hormon .

Syntese


Cortisol er fremstillet af kolesterol , når adrenokortikotropt hormon ( ACTH ) er frigivet fra hypofysen . ACTH er produceret når corticotropin -releasing hormon ( CRH ) er frigivet af hypothalamus .

Funktion


Cortisol er produceret til at stabilisere eller opretholde kroppens normale tilstand , når de skal klare stress . For at gøre dette , kortisol forhindrer celler i at optage glukose . Dette fører til høje blod- sukker niveauer . Cortisol stimulerer også mavesyre sekretion .

Advarsler


En normal kortisol koncentrationen i blodet er 6 til 23 mikrogram ( mikrogram ) pr deciliter . Hvis niveauet er højere , er det en indikation af en adrenal tumor eller Cushings syndrom . Hvis niveauet er lavere , kan det tyde på Addisons sygdom eller hypofyseinsufficiens .

Overvejelser

Blood cortisol stiger og falder i løbet af dagen . I morgen er cortisol niveauet på deres højeste . Ved midnat , har kortisol faldet til sit laveste niveau .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.