hvordan man kan genkende symptomer på bipolar lidelse

Bipolar lidelse , tidligere kendt som manisk depression , er klassificeret som en stemning uorden i Statistiske Manual of Mental Disorders ( DSM-IV ) . Typisk for en stemning lidelse , er manisk depression klassificeret som alvorlige forandringer i humør , der interfererer med en persons evne til at fungere på daglig basis . I dette særlige tilfælde . patienter skifter mellem episoder med ekstrem opstemthed og perioder med svær depression Anført nedenfor er nogle tips til at hjælpe dig med at genkende symptomerne på denne lidelse

erkender symptomerne på en Bipolar lidelse


1
Vær opmærksom på de to faser af bipolar lidelse : mani og depression . Under maniske episoder , vil personen blive uforklarligt glad og euforisk . Han vil sandsynligvis være spontan og impulsiv i sine handlinger . I denne fase , har folk været kendt for at bruge store mængder af penge på useriøse ting . Arbejde produktion og produktivitet er meget almindelig på dette tidspunkt. Den person vil sove meget lidt og være meget aktiv og snakkende .
2 .
Den anden fase af bipolar lidelse er depression . I løbet af denne tid , vil personen være yderst trist og udviser et tab af nydelse i næsten alle aktiviteter , herunder dem, at han plejede at nyde . Gråd er meget almindelig i denne fase . Nogle andre fælles begivenheder i løbet af denne tid er : tab af appetit , følelse af værdiløshed og blive misligholdte ved andre , koncentrationsbesvær og socialisering , somatiske klager træthed og /eller letargi , og selvmordstanker i ekstreme tilfælde .

3 .
Depressionen episoder typisk forekomme hyppigere og varer længere end maniske faser . Folk , der lider af bipolar lidelse er mere tilbøjelige til at begå selvmord end dem , der lider af svær depression . Bipolar lidelse er ligeligt fordelt blandt mænd og kvinder . Den typiske debut for denne lidelse er efter 20-årsalderen . Lidelsen er uhelbredelig , men kan behandles og kontrolleres med medicin . Den mest populært ordineret medicin for bipolar lidelse er lithium og Seroquel . Det er muligt at blive diagnosticeret med mild bipolar lidelse , der er kendt som cyclothymia .
4 .
Kend forskellen mellem store depression og bipolar lidelse for at undgå en falsk diagnose . Bipolar lidelse kan undertiden være fejldiagnosticeret som depression og vice versa . Det er vigtigt at kende forskellen mellem de to for at sikre korrekt medicinsk behandling . Bipolar lidelse adskiller sig fra depression ved tilstedeværelsen af mindst ¨¦n episode af mani . Hvis en person udviser maniske symptomer , er det logisk at antage , at han er bipolar . Men depression alene er ikke tilstrækkeligt til at diagnosticere bipolar lidelse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.