lever med bipolar

Alle har deres dage, hvor de føler ned, dag , når alle de ønsker, er at blive i sengen og græde , indtil der ikke tårer tilbage til at falde . Der er dog et vist antal mennesker , der oplever denne følelse på en regelmæssig basis med én undtagelse : Det kan føre til tanker om selvmord og kan følges med episoder med ekstrem lykke . Disse følelsesmæssige op-og nedture er , hvordan Bipolar lidelse er diagnosticeret . Selvom en livslang tilstand , er det en, der kan behandles og styres

uddanne dig


Når du er blevet diagnosticeret med bipolar , skal du tage dig tid til at lære så meget som muligt om din tilstand . Lær, hvad symptomerne ledsage det , så du ved, hvordan bipolar kan påvirke dig . Nogle af de mere almindelige symptomer omfatter nedsat dømmekraft og impulsivitet , idet vrangforestilling eller oplever hallucinationer , søvnløshed , følelser af håbløshed eller depression , træthed , tab af energi og tanker om selvmord .

Læs om medicin og former af brugte behandling til at styre bipolar og diskutere disse muligheder med din læge . Typisk en stemning stabilisator er ordineret sammen med en anti-psykotisk medicin . I nogle tilfælde kan en kombination af stemningsstabilisator og antidepressiv medicin blive ordineret ; din behandlingsplan , vil afhænge af dine symptomer

reducere din stress


Stress spiller en stor rolle i antallet af episoder , du kan lide . Ved at reducere stress niveauet , kan du være i stand til at forhindre humørsvingninger .

En måde at opnå dette er ved at øve afslapning teknikker såsom dyb vejrtrækning , meditation eller yoga . Indeholdende en eller flere af disse aktiviteter for en periode på 30 minutter hver dag for at afværge depression .

En anden mulighed er at afsætte tid hver dag til blot at gøre noget du nyder . Hvorvidt dette skal læse en bog , lytte til beroligende musik , shopping eller besøge en ven , hvis du nyder det , så gør det . Føje til effektiviteten af denne mulighed , så prøv at vælge noget, der vil appellere til alle fem sanser . Hvis du nyde et godt måltid , mens du ser din yndlingsfilm i et rum oplyst med duftende stearinlys , kan du finde dig selv forynget og afslappet .

Hold Mood figur


Selv om der er tydelige symptomer , der vises , når en episode opstår , mange mennesker med bipolar lidelse har udløsere , eller tidlige advarselstegn , som når det er fastlagt , kan hjælpe med at forhindre en regulær humør svinger fra forekommende . Nogle af de mere almindelige udløser omfatter ændringer af sæsonen , finansielle problemer , et skænderi med en anden person , manglende søvn og stress på grund af skole eller arbejde .

Hold en stemning diagram på daglig basis at hjælpe med at bestemme udløser for dine symptomer . Hold også en daglig registrering af søvnmønster, humørsvingninger og fælles tanker . Skriv ned nogen symptomer du oplever lige før en episode og tiden bør du bemærke et mønster . Dette mønster vil hjælpe dig med at lære om dine specifikke udløsere , således at du til at forhindre en fuld-blæst angreb opstår i fremtiden .

Hold Rutinemæssig


under en daglig rutine kan hjælpe til at stabilisere dit humør . Der er en række ting, du kan gøre for at udvikle en rutine , der passer til din livsstil .

Først udvikle en tidsplan . Planlæg alt fra dine måltider til den tid, du omgås med andre . Vide, hvad du vil gøre , og hvornår du vil gøre kan reducere dit niveau af stress .

Næste , skal du sørge for at få den rette mængde søvn . Hvis du får for meget eller for lidt , kan dit humør lide for det . Når du bestemme, hvor mange timer du har brug for , indstille en stram tidsplan og overholde den ligegyldigt hvad .

Endelig afsættes tid til motion . Dette kan være en vidunderlig måde at øge dit humør , selv hvis du tager en kort , 30 minutters gang . Jo mere du optage motion , jo mere vil det bidrage til at lette symptomerne. Målet i fem dage om ugen .

udarbejde en plan

Det er nyttigt at have en plan på plads i tilfælde fornemmer man en forestående episode . Denne plan kan omfatte journal , laver noget kreativt , såsom tegning eller spille et instrument eller ringe til en ven om støtte .

Du bør også have en plan på plads , hvis du tilbagefald og kræver akut hjælp . Føre en liste over vigtige numre i nærheden. Du bør også have en liste over al medicin , du tager, herunder dosering . Indeholde en liste over andre sundheds problemer, du kan lide fra bort fra bipolar lidelse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.