affektive sindslidelser lysterapi

Lysterapi er en effektiv behandling for nogle affektive sindslidelser. Det er især gavnligt i behandling af Seasonal Affective Disorder ( SAD ) , en tilstand, der forårsager depression symptomer i forhold til årstiderne . SAD begynder typisk i løbet af efteråret og fortsætter gennem vintermånederne, hvor der er mindre dagslys og temperaturer er koldere

Du skal bruge: .
prioriteter
. En plan .
Aktion Steps .
Et system .
Udholdenhed .

Lysterapi og Seasonal Affective Disorder


En undersøgelse bestilt af American Psychiatric Association og offentliggjort i " American Journal of Psychiatry " i april 2005, viste lovende resultater for brug af lysterapi til behandling af humørsvingninger , herunder sæsonmæssige affektiv lidelse . Udsættelse for stærkt kunstigt lys kan hjælpe med at reducere depression symptomer, især træthed og søvnløshed , når det anvendes efter en læges retningslinjer . Lysterapi er særligt nyttig for trist, når en teknik kaldet dawn simulering anvendes . Dawn simulering bruger kunstigt lys til at simulere en tidligere daggry , der kan hjælpe modvirke SAD udløst af reducerede dagslys i vintermånederne . Fordi solen står op tidligere på sommeren , hvilket skaber en kunstig tidligere daggry gennem lysterapi kan sætte SAD patienter i remission , ifølge Dr. Robert Golden , professor og formand for psykiatri ved University of North Carolina i Chapel Hill School of Medicine .

Lysterapi og Andre humørsvingninger


Selvom lysterapi er mest effektive for SAD , nogle læger bruger behandling for andre humørsvingninger så godt. Patienter med nonseasonal depression kan have gavn af lysterapi , sammenholdt med andre terapi metoder og antidepressiv medicin , selv om der er nogen endelig medicinsk bevis til støtte for krav , at lys terapi er en værdifuld behandlingsmulighed for depression lidelser, der ikke er relateret til ændringen af sæsoner . Lysterapi er blevet anvendt på patienter med præmenstruelle dysphoric lidelse med fund svarende til dem, nonseasonal depression patienter . Mange læger hævder , at eventuelle fordele fra lysterapi oplevet af patienter med affektive lidelser end SAD kan skyldes en placebo-effekt . Diskuter lysterapi med din læge eller psykiater , hvis du føler, du kan nyde .

Overvejelser


Lysterapi betragtes som en sikker behandling mulighed for humørsvingninger på grund af manglende skadelige bivirkninger , men der er stadig nogle overvejelser og forholdsregler , der skal tages med visse patienter . Lysterapi kan ikke være en levedygtig behandlingsmulighed for dig , hvis du har en tilstand , der gør dine øjne eller hud alt for følsom over for lys . Hvis du oplever mani eller tager en medicin eller urt , såsom St. John 's urt , forsigtig, når der behandles med lysterapi . Drøfte eventuelle betingelser , du har , og noget medicin , du i øjeblikket tager med din læge, før du begynder behandlingen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.