mani vs depression

Mani og depression er to adskilte humør episoder , der er kendetegnet ved særlige symptomer i den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske lidelser. Mental sundhed fagfolk henvise til denne vejledning , når diagnosticering humør episoder eller forstyrrelser. Mani og depression kan svinge over en periode og forårsage dysfunktion hos personer . Når dette sker , er en diagnose af bipolar lidelse typisk i betragtning. Bipolar lidelse er en der kan behandles , og som søger hjælp vil lindre pinefulde symptomer .

Du skal bruge:
vilje til at få bedre
. .

Mania


Under en episode med mani , vil du opleve forhøjet niveau af energi , grandiositet , øget taler , impulsiv adfærd , racing tanker , let distraktion , unormalt høje perioder af kreativitet og over-engagement i glæde-søger aktiviteter , der kan være forbundet med risiko . Rationel tænkning er forstyrret af lidt at ingen søvn og eventuelle psykotiske symptomer kan opstå under mani faser . Desuden kan du blive involveret i høj -risiko-aktiviteter , der kan omfatte vilkårlige seksuel adfærd , overdrevet forbrug eller gambling.

Depression


Depression omfatter ked af det, tomme eller skyldige næsten hver dag med tab af glæde , nedsat interesse , sløvhed , ændringer i søvn eller appetit og selvmordstanker , planer eller fagter . Funktion er nedsat efter humør forstyrrelse , motivation og koncentration problemer, som er karakteristiske for denne tilstand .

Ligheder


Oplev både maniske og depressive episoder er grund til diagnosticering af bipolar lidelse . Mani og depression er begge diagnosticeret baseret på symptomer , der er identificeret i høj grad i en del af ekstreme ændringer i en persons humør . Psykotiske træk såsom akustiske eller visuelle hallucinationer kan være en del af de diagnostiske kriterier for både mani og depression . Alvorlig uro og irritabilitet kan anerkendes i begge forhold .

Forskelle


skelne mellem mani og depression er ikke svært , fordi de episoder er i hver sin ende af stemningen spektrum . Mani er normalt opleves som en række af positive symptomer , følelse opstemt og på toppen af verden . Major depression består af trist og tom . Mani er forbundet med høje energi niveau og risikobetonet adfærd , mens en person , der lider store depression som regel er drænet for energi .

Behandling

Behandling både mani og depression kan kræve en stemning stabilisator , krampestillende eller antipsykotisk medicin . Disse lægemidler indsats for at forhindre den ekstreme humørsvingninger der er karakteristiske for maniske og depressive episoder . Psykoterapi eller rådgivning kan også være nyttigt at øge bevidstheden om de betingelser og pædagogiske færdigheder , der vil hjælpe en person, der angiver, om de er i risiko for at skulle gennemgå en manisk eller depressiv episode . Holde en konsekvent rutine med at sove vaner , korrekt ernæring og motion vil også bidrage til en stabilisering af humør .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.