metoder til terapeutisk kommunikation

Folk nogle gange søger hjælp for problemer i livet fra en professionel , håber, at han kan finde en måde at lette deres lidelser og vende tilbage til normal funktion . Kommunikation er kernen i denne proces , således at rådgiveren at vurdere arten og omfanget af problemet , udarbejde en plan for behandling og arbejde med klienter mod løsninger . Terapeutiske kommunikationsmetoder , når de anvendes i forbindelse med et tillidsfuldt , produktivt hjælpe forhold , gør det muligt for ønskede forandring

Du skal bruge: .
psykiater.
Arbejde historie oplysninger .
Erklæringer fra vidner for adfærd .

Aktiv Lytning


Betydningen af virkelig at lytte til kunderne , kan ikke undervurderes . Selv om dette måske ikke ud som om kommunikation ved første øjekast , overveje, hvad beskeden er sendt , når nogen tydeligvis ikke er opmærksom på hvad du siger . Aktiv lytning består i at stille øjenkontakt , lænede sig frem lidt , nikkede og selv tavshed til at kommunikere din fulde opmærksomhed . Udelukkende fokuserer på , hvad kunderne siger , er ikke at sige eller er afslørende gennem nonverbale betyder ikke kun giver værdifuld information , men viser også kunder, du er fuldt tilstede i nuet med dem .

Spørgsmål


stille spørgsmål viser interesse og samler de oplysninger, du har brug for som en hjælper . Lukkede spørgsmål kan besvares med " ja ", " nej " eller en kort svar , og de er egnede til at indsamle specifikke oplysninger . Åbne spørgsmål tilskynde kunder til at udforske deres tanker og følelser og til at få afklaret, hvad der er blevet sagt . Disse spørgsmål er oftere brugt i behandlingen , fordi de tillader dybere udforskning af problemet og hjælpe kunder med at undersøge facetter de måske ikke har tænkt over .

Reflections /omvurderinger


Fordi kommunikation er en ufuldkommen proces , er det vigtigt at tjekke vores forståelse af , hvad vi har hørt . Omvurderinger består af parafraserer , hvad kunderne har sagt på en måde , der er klarere og mere koncis . Dette giver kunderne til at afklare fejl visninger og virkelig høre, hvad de siger . Reflektioner af følelse fokus på følelser i stedet for indhold , hjælper kunder med at identificere , hvad de føler . De har også kommunikere accept af kundernes følelser , skabe et miljø, hvor de kan udtrykke sig åbent .

Udfordringer /Interpretations


Beyond efterforskning , terapi indebærer fremme indsigt i problemet . Udfordringerne er en måde at fremme klientens dybere forståelse af deres frygt , begær , kampe og følelser . For eksempel : "Du siger du ønsker at studere musik , men du behøver ikke praksis . Hvad det handler om ? " Fortolkninger , og på den anden side , ud over, hvad kunden har sagt ved at fremhæve mønstre , temaer og sammenhænge bemærket af hjælperen . " Jeg spekulerer på , om din tøven er relateret til en frygt for fiasko " er et eksempel på en fortolkning .

Self-Disclosure

Når de anvendes korrekt , afslører , når du har oplevet et lignende problem , og hvordan du håndteret det kan være ganske healing for kunderne . Self-oplysninger tillade klienter at se mulige måder at løse deres problemer , hjælpe dem til at forstå , hvad de føler og minimere strømmen forskelle i forhold til at stimulere deres fulde deltagelse i problemløsning . Med det formål at bistå kunden og fremme indsigt , kan lejlighedsvis selv -disclosure være gavnligt.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.