Kierkegaard & angst

Søren Kierkegaard , " far til eksistentialismen , " har haft en betydelig indflydelse på filosofi og psykologi . Hans melankolske og tanker om synd , som han syntes at arve fra sin far , bidrog til hans synspunkter . Kierkegaard viser , at de fleste mennesker lever livet af fortvivlelse . Han analyser og forsøg på at genoplive kristendommen , spekulere , at den frie Adam følte førte ham til angst og derefter synd , og at dette er situationen for menneskeheden

Historie


Søren Aabye Kierkegaard var en 19. århundrede dansk filosof . En frodig og dyb skribent , han levede under " guldalder " for intellektuelle og kunstnere . Hans værker inde på områderne " filosofi , teologi , psykologi , litterær kritik , hengiven litteratur og fiktion , "i henhold til Stanford Encyclopedia of Philosophy .

Identifikation


Kierkegaards filosofi påvirket postmodernisme og eksistentielle psykologi . Han modelleret hans synspunkter efter Sokrates , der fokuserer på spørgsmålet om , hvordan en sådan findes. Han hævder, at sandheden er fundet i subjektivitet snarere end objektivitet , eller at sandheden findes i, hvordan man forholder sig til fakta i stedet for de faktiske omstændigheder sig selv.

en betydelig indflydelse på Kierkegaard var hans far , som var meget religiøse og betragtede sig selv syndig . Ligesom sin far , lidt Kierkegaard fra melankoli . Fokus på synd , at han har arvet fra sin far lagde grunden for det arbejde, " Frygt og Bæven "og" Begrebet Angest . "

oprindelse Angst


Ifølge Filosofi Sider , Kierkegaard mente , at de fleste er altid forkert om , hvilke forhold i livet , specielt hvad angår etiske og religiøse betænkeligheder. Han følte , at ægte aktioner bør opstå fra de enkelte uden hensyn til udtalelser fra andre eller blive bekymret for at blive accepteret af en gruppe . Dette betød, at folk havde brug for at være selvhjulpne og tillid i deres synspunkter . Kierkegaard spekuleret på, at der selvhjulpne og fri for andre prompter frygt og angst .

Fortvivlelse


I sin bog " Begrebet Angest " Kierkegaard undersøger denne følelsesmæssige reaktion på menneskelig frihed , som han finder passende . Han anfører , at angst er den naturlige reaktion folk føler, når de ved, de er virkeligt frie og kan gøre noget, de ønsker . Han føler , at livet for de fleste mennesker er i forfølgelsen af glæde , hvilket i sidste ende til et liv med fortvivlelse .

Synd og angst er forbundet til Kierkegaard , som i sin påstand om, at Adam angst om frihed førte til hans begå synd .

Betydning

Kierkegaard mente , at vejen til at behandle eksistentielle angst var at oprigtigt og reelt tror sandheder . Han havde høje standarder for , hvad der betragtes ægte og oprigtig . Han tænkte , at hvordan folk tror, er meget større end hvad folk tror . For eksempel hævder han , at en religion som kristendommen skal være fuldt ud troet på at være nyttige og ikke forårsage angst . På denne måde forsøger Kierkegaards arbejde med at analysere og puste nyt liv i kristendommen , ifølge Stanford Encyclopedia of Philosophy .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.