superegoet og angst

Angst og superegoet er centrale begreber i videnskaben om psykoanalysen. Angst kan anvendes til et utal af psykiske problemer , men det har en særlig forbindelse med tanken om superegoet , at psykiatere er uddannet til at fastslå gennem psykoanalytiske vurdering af deres patienter . Dette samspil mellem de to er særlig vigtig i freudianske analyse

Angst


Angst er en følelsesmæssig tilstand , hvor en følelse af frygt er ofte ledsaget af en følelse af skræk eller Uro . Normalt disse følelser ikke har en direkte objekt , der forårsager dem , men er vage karakter og dermed kan være overvældende . Den fysiske manifestationer af angst kan omfatte åndenød , svedudbrud , en tør mund og hovedpine . Det menes, at angst udviklet som en reaktion på potentiel fare i løbet af menneskets evolution ( dvs. kamp eller flugt ) .

superegoet


superegoet er en af de tre dele af Sigmund Freuds begreb af den menneskelige psyke . De to andre er id og egoet . Id omfatter instinkter og naturlige impulser af menneskeheden . Egoet er den aktive , rationelle , realistiske side af en persons karakter . Superegoet er kritisk sans og er blevet informeret af sådanne begreber som moral .

Samspil mellem Angst og superegoet


Angst kan opstå , når nogen føler sig overvældet af krav sin egen jeget . Den interne mekanismer, der driver superegoet at moralisere og instruere kan forårsage den person til at føle skyld , at han ikke er i stand til at opfylde de forventninger, superegoet . Denne konflikt , hvor egoet er " overskridelse "af superegoet , er , hvad der forårsager angst .

Roots of Angst


Det er et gennemgående tema i Freuds psykoanalyse , at mange psykiske problemer , som mennesker udvikler har deres årsag i oplevelser i barndommen , fordi børn er mindre i stand til at udnytte deres mentale evner til at ræsonnere sig ud af angst . I tilfælde af angst og superegoet , kan det være forbundet , i Freuds teori , at frygt for at miste mors kærlighed eller moderen selv . Hvert enkelt tilfælde , dog kan have forskellige årsager , og det er en opgave for psykiateren for at bestemme dem . Behandlingen er gennem den fortsatte behandling .

Læs mere

Det centrale tekster til at forstå den del , der superegoet og dens forhold til angst spiller i den menneskelige psyke er to af Sigmund Freud . Han først drøftede disse ideer i en essay kaldet " Beyond the lystprincippet " udgivet i 1920 . Den tredelte koncept psyken blev uddybet i en bog med titlen " The Ego og Id "udstedte tre år senere .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.