ægteskabsrådgivning for et par med en bipolar ægtefælle

Bipolar lidelse er en psykisk sygdom som følge af ekstreme humørsvingninger . En person med bipolar lidelse kan have anfald af svær depression efterfulgt af tilfældige , manisk , adfærd . Et af de mest udfordrende aspekter af bipolar lidelse er dens uforudsigelighed . Berørte personer kan ikke altid identificere , når de går ind i en manisk eller depressiv episode og de kan heller sige , hvor lang tid den episode vil vare . Ægteskaber , hvor den ene ægtefælle lider af bipolar lidelse har flere udfordringer og en større sandsynlighed for at ende i skilsmisse , end at gøre ægteskaber uden en bipolar ægtefælle .

Bipolar Indvirkninger på den enkelte


Personer , der lider af bipolar lidelse kan ikke altid klar over , hvad der driver deres ekstreme humørsvingninger . Mange mennesker med bipolar lidelse gå gennem hele deres liv aldrig har været diagnosticeret eller behandlet . Bipolar kan påvirke en person i en række negative måder . Under maniske episoder , kan en person blive uregelmæssig , engagere sig i risikable adfærd såsom promiskuitet , narkotika-og alkoholmisbrug . Nogen i greb af en manisk episode ofte overspends , ødelægger budgetter , og risikere at gå i gæld . I en depressiv episode , vil den enkelte begynde at helt trække sig ud af alt og alle . Begge yderpunkter i humør og temperament kan forårsage problemer med job , samt relationer med venner og familie .

Bipolar Indvirkninger på et ægteskab


Ægteskaber er partnerskaber , hvor begge personer arbejder sammen , vokser i deres forhold til hinanden samt en familie . Når den ene ægtefælle har bipolar lidelse , partnerskabet bliver ubalanceret . Den mand eller kone, der er ikke bipolar ofte nødt til at tage på alle de finansielle ansvar såvel som ansvar dag- til- dag livet som husholdningen og børneopdragelse . Den bipolare ægtefælle kan overforbrug , der nedbryder husholdningernes økonomi , bliver afhængige af narkotika eller alkohol , eller have et eller flere utroskab . Normal spørgsmål mellem ægtemænd og hustruer forstærkes af bipolar lidelse , kommunikation mellem de to kan være svært , hvis den bipolare ægtefælle har en vane med at blive rasende eller alt for følelsesladet under en konflikt .

Rådgivning ægteskabsloven


Den vigtigste del af rådgivning et ægteskab , der lider som følge af en bipolar ægtefælle er først at diagnosticere sygdommen , og derefter forpligte sig til en behandlingsplan . Det er vanskeligt for en person , der lider af bipolar lidelse til at have en præcis forståelse for hans eller hendes egen adfærd , endsige hvordan denne adfærd påvirker andre , så det er vigtigt , at parret finder et ægteskab rådgiver med erfaring i behandling af bipolar individer . En terapeut , der ikke behandler folk med bipolar lidelser kan sammensatte problemet ved hjælp af terapeutiske teknikker, der ikke hjælper parret arbejder sammen eller kommunikere . Det er meget nemt for den ægtefælle, der har at gøre med en bipolar mand eller kone til at blive vred og fortørnet , og en terapeut uvant med bipolar lidelse kan ubevidst øge bitterhed og vrede , potentielt dooming forholdet . Terapeuter , der arbejder med bipolar patienter kan hjælpe med at lette bitterhed ved at forklare, hvad der skaber en ægtefælles adfærd , der tilbyder forslag til, hvordan den anden partner kan beskytte sig selv følelsesmæssigt , og giver en stikkontakt til at udtrykke følelser på en måde , der kan høres og forstås af den bipolare enkelte .

behandling for Ægteskab


Bipolar lidelse er ikke en psykisk sygdom , der kan gøres bedre ved hjælp af samtaleterapi alene . Ægteskabsrådgivning kan ikke holde et ægteskab plaget med bipolar lidelse falder fra hinanden , hvis bipolar ægtefællen ikke søger behandling for tilstanden . Taler gennem op-og nedture af bipolar lidelse kan hjælpe en mand eller kone bedre forstå, hvad ægtefællen lider igennem. Men hvis op-og nedture ikke kan styres , ægteskabet har en 90- procent sandsynlighed for at fejle. I et ægteskab , bipolar lidelse ikke længere påvirker kun ¨¦n person . Den mand eller kone gift med bipolar enkelte er ofte prisgivet de ekstreme skift i humør og temperament , og næsten altid ender op med at redde hans eller hendes egen følelse af selvværd og tilregnelighed ved at lade forholdet . Behandle bipolar lidelse og få kontrol over den ekstreme skift i temperament øge sandsynligheden for succes som parret begynder at genopbygge deres forhold gennem ægteskabsrådgivning .

Opbygning af et vellykket ægteskab

Ægteskaber , der er plaget med bipolar lidelse har en signifikant større sandsynlighed for at ende i skilsmisse , men det er ikke umuligt at have en vellykket ægteskab på trods af en ægtefælle , der har uorden . Behandling for bipolar lidelse er et must , så den ekstreme skift i stemninger kan begynde at være indeholdt . Arbejde med et ægteskab rådgiver bekendt med bipolar lidelse bidrager til at øge sandsynligheden for succes , fordi terapeuten kan åbne en dialog mellem de par om lidelsen , og hvordan det påvirker forholdet samt give værktøjer, der vil hjælpe en mand eller kone klare ægtefællens humørsvingninger . Identificering udløser og tegn på en forestående stemningsskift kan også bidrage til at mindske virkningen og varigheden af den episode .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.